A Royal Canin Kitten tápot tesztelte – Zokni :)

Igazából ehhez a teszthez nekem nem sok közöm volt, azon túl, hogy a helyi rabszolgatartó egy-egy jelzésére porciózhattam hol a nedves, hol a száraz tápot.
A Trnd jóvoltából most a Royal Canin Kitten tápokat próbálhattuk ki.

Először lássuk a professzionális hátteret, a Royal Canin Kitten tápokról a cég oldaláról:

Emésztőszervi egészség
Mivel a kölyökmacska emésztőrendszere ekkor még egy érzékeny fejlődési fázisban van, a Kitten fokozott emésztőszervi toleranciával rendelkezik annak köszönhetően, hogy 90%-os emészthetősége miatt kiválasztott L.I.P.* fehérjét és prebiotikumokat, például fruktooligoszacharidokat (FOS) tartalmaz. *Kitűnő emészthetősége és beépíthetősége alapján kiválasztott fehérje.

Az immunrendszer támogatása
A macska immunrendszere még mindig a fokozatos fejlődés stádiumában van, ezért a Kitten táp ebben az időszakban segít erősíteni a kölyökmacska természetes védekező rendszerét, különösen szabadalmazott antioxidáns-komplexének – különösen a rendkívül hasznos E-vitaminnak – köszönhetően

Egészséges növekedés
A Kitten táp gondosan beállított fehérjetartalommal és pontosan kiegyensúlyozott vitamin- és ásványianyag-tartalommal (például D-vitamin és kalcium) rendelkezik. E táp magas energiatartalma emellett úgy van beállítva, hogy megfeleljen a kölyökmacska magas aktivitási szintjének.

Most pedig jöjjenek a benyomásaink:

A csomag megérkezése is már felettébb nagy öröm volt Zokninak, ugyanis doboz! volt és a dobozban egy piros labda! Esküszöm, az tetszett neki belőle a legjobban! 🙂

Utána persze porciózhattam is ki a kaját, hol ezt, hol azt. Nálunk az a bevált, hogy reggel és este kap 1-1 tasakot, napközben száraz van neki kitéve, azt rágcsálja. Az elején még mindent úgy kapott, hogy a korábbi tápokkal vegyesen, hol ezt, hol azt, mert azt írták, hogy fokozatosan kell áttérni az új tápra. Hát a fokozatosság visszafelé elmarad, mert most már a régiből van csak, szegény Zokni így járt, amíg nem jutok el megint az állateledeleshez. 😉

De lássuk, hogy hogy is voltam megelégedve velük.

A száraz abszolút kedvenc lett, nekem és Zokninak is. Ez volt az első táp, amit ha nem is falt be rögtön, de finnyázás nélkül (és üvültés nélkül, hogy adjak inkább valami mást) rágicsálta. Jó állagú, jó méretű, csak úgy ropogott a foga alatt. Nem kellett plusz aszpikkal leöntenem, hogy megegye, fogyott így is zokszó nélkül. És az illata is jó volt.

A tasakossal már voltak bajaim. Először is szerintem nagyon apró. Értem én, hogy 4 hetes kortól ajánlott, de mivel 12 hónapos korig, így valljuk be, addigra már nem baba cicák, úgyhogy nyugodtan lehetne nagyobb a szórás és nagyobb a falat 4 hónapos kortól.
A másik ebből az apró szemcséből és a kevés szaftból adódik. Értem én, hogy jó minőség, meg hús és prémium kaja, de ha tetszik, ha nem, a macskák imádják az aszpikot és a szaftot, sőt, ha tehetnék, szerintem azon élnének csak. Zokni mindenképp. Szóval a kevés szósz és az apró szemcse miatt sosem lehetett normálisan kinyomni a tasakból a kaját, ott szenvedtem vele, muszáj volt mindig kiskanállal kikaparni. És mivel a megszokott 100 grammos tasakok helyett ez csak 85 gramm, így még kevesebb kaja van a tasakban, így a macska hasában is. Én szívesen kifizetem a 15 gramm szószt, ha cserébe szenvedés nélkül kiszedem a tasakból a kaját, a macskám meg kétpofára letolja.

Összegezve:

Royal Canin Kitten száraz eledel

Pozitívum:

  • méret
  • összetétele miatt könnyen rágható, emészhető
  • jó illat

Negatívuma szerintem nincs, árban a nevéhez mérten prémium kategória, de havonta kb egy kiló fogy el, az 2500-2800 Ft körül van, attól függ, hogy milyen akciót fogunk ki és milyen kiszerelésben vesszük.

Royal Canin Kitten nedves eledel

Pozitívum

  • gyorsan elfogy, macska imádja

Negatívum

  • kisebb kiszerelés
  • kicsi a falatok mérete
  • kevés aszpik
  • nehezen kiszedhető a tasakból
  • nekem büdös

Mint kiderítettem, ez a Gravy, ami pecsenyeleves, van a Jelly, ami aszpikos. Viszont az is csak 85 grammos, tehát ha több is az aszpik, az a hús kárára megy. Szóval ez nem jött be. Árban 3600-4000 Ft/kg-ra jön ki.

A száraz eledellel viszont be lettünk etetve, megmaradunk ennél a következő fél évre biztosan. Remélem a steril cicáknak való is bejön majd neki, mert sajnos nem ússza meg, az lesz a következő orvoslátogatás célja.

Egyébként a tesztelés során pont bekavart az ivarérés is, frászt hozva rám, hogy baja lett a macskának. 4-5 napja teszteltük a cicatápot, pont esti tasakos bontás és befalás után kezdte a műsort Zokni. Fetrengett a földön, húzta a hasát és kegyetlenül nyervogott. Már épp abban voltam, hogy oké, öltözés, irány a doki, mikor azért gyanús lett, hogy itt mégsem hasfájásról van szó, illetve lehet, csak épp nem a kaja miatt. Mert azért jött utánunk, mindenkinek és mindennek dörgölőzött, dorombolt ezerrel és nem úgy nézett azért ki, mint aki nagyon a halálán van. Én nagyon nem voltam még felkészülve erre, túl fiatalnak tartottam a fél éves macskát hozzá, de igen, konkrétan betöltötte aznap a 6 hónapot és kezdődött a műsor. Szóval ez így lábjegyzet a kajatesztelés mellé, hogy nem unalmas egy kölyökmacskával az élet, az tuti, mindig tud meglepetést okozni. 🙂