Érdekel egy jó Numera Kormos Anettel és Kovács András Péterrel?

Rossz az, aki rosszra gondol (vagy ugye nem is rossz az, de ebbe most ne menjünk bele), és nem, nem vicceltem és nem vagyok obszcén (bár ők néhol azok). A Dumaszínházban Numera címmel látható Kormos Anett és Kovács András Péter közös estje. Felnőtt mese, kendőzetlenül, kizárólag felnőtteknek.

Sok humorista beszélt már a csajozásról. Sok női humorista beszélt már a pasizásról. Most egyszerre áll a színpadon egy csaj és egy pasi, hogy megcáfolja a sztereotípiákat. A szerelmi háromszög harmadik tagja a néző, akinek részvétele, tapasztalatai, válaszai elengedhetetlenek ahhoz, hogy megértsük: mi kell a nőben a férfinak és a férfiban a nőnek, mitől lobban be a szikra, miben áll az ismerkedés és a randi sikere, mitől jöhet össze a numera.

Réges-régen, mikor még a Madách térnél volt a Dumaszínház törzshelye, akkor voltunk személyesen utoljára, azóta csak tévében követjük a Stand up hazai krémjét, legalábbis ami a budapesti helyszínt illeti, a nyári balatoni szereplésekre el-elmegyünk. Most végre eljutottunk a Corvin Dumaszínházba is és összekötöttük a kellemes vacsorát a nagyon jó szórakozással.

Nem is értem egyébként, hogy ez még miért is nem elterjedt stílus, hogy egy kis színházi színpadot összekössünk a vacsorázással. 1 órával előadás előtt oda lehet már menni, nyugiban megvacsorázni, így egy foglalással két legyet is ütünk. Aztán 1-2 itallal a kézben végignézni az előadást és nagyon jól szórakozni, eltölteni egy igazán kellemes estét. A régi helyükön is lehetett ugye enni, de ott hosszában volt a terem, így mikor mi a bejáratnál kaptunk csak asztalt, akkor nem mindent hallottunk az előadásból. Itt félkörívben van az elrendezés, látunk és hallunk mindent. Aki pedig az első szekcióban foglalt helyet, na, az szerepel is! 🙂

Egy nagyon finom vacsora után, koktéllal a kézben vártam a kezdést.

Mind Anett, mind KAP nagy kedvencünk. Anettnek a Szex az, amit anya NEM csinál apával írásából szoktunk is néha idézni, ugye két gyerek mellett…:

„…spontán szexre csak akkor van mód köztem és a férjem között, ha előre megbeszéljük.”

Követem munkásságukat, ismerem a stílusukat, így nagyon vártuk, hogy mi sül ki ebből a párosból. Nem csalódtunk szemernyit sem, maximum csak annyi bajom volt, hogy én kevesebbet szerepeltetném a nézőket, tisztára parázik az ember, hogy őt szólítják ki a színpadra. 🙂

Anett szokás szerint poénkodik a saját kinézetével, előjön a „van mellem – nincs mellem” dilemma, erre András is rájátszik, cserébe ő is megkapj a magáét, de önkritikája is van. Csak úgy, ahogy szokták máskor is. Anett ugyanolyan fapofa stílusban, ami őt meghatározza, András pedig a lezser macsóéban, ahogy már megszoktuk tőle.

A párkapcsolat összes sztereotípiáját felvonultatják, a férfi és nő típusokat, a kezdeti bénázásokat, a randidumákat. Videón is láthattunk egy-egy randiszituációt, horror vagy vetélkedő stílusban például. Viszont egy szerencsés néző táncra is kérheti Anettet. 😉

És hogy eljutunk-e a végén a numeráig? El, a hangok alapján, de persze ez sem lesz egyszerű menet, mert megtudhatjuk, például hogy

„A szemközti ablakból az anyád figyel!”

és ehhez hasonló szövegekkel tarkítják a végkifejletet. 🙂

Majd két óra garantált szórakozás, fergeteges poénokkal és egy szünettel. Enni-inni csak óvatosan ajánlott a műsor közben, röhögés általi félrenyelés veszélye miatt!