Mozipremierek – 2017. május 4.

Nem mondom, hogy nem fog sorra kerülni Almodóvar, vagy Andrzej Wajda új filmje, de bocsássanak meg a klasszikusok, most A galaxis őrzői a nyerők. Többek közt ez is az oka, hogy a heti ajánló csak most kerül ki – tegnap sikerült premier előtti vetítésen, baráti társaságban megtekinteni James Gunn újabb agymenését, és meg kell mondjam, felhőtlen szórakozást ígér a Marvel filmek rajongóinak – sírvaröhögős popcornmozit sikerült alkotnia, nagy adag cukiságfaktorral megspékelve.

A heti kínálatban ezen kívül egy lengyel avantgard festő, valamint egy anya-lánya történet elevenedik meg, ráadásképpen pedig Ken Marino (Ketten jegyben) vígjátéka borzolja még a kedélyeket.


Emlékképek
(feliratos, lengyel életrajzi dráma, 98 perc, 2016)
Rendező: Andrzej Wajda
Főszereplők: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska
Wladyslaw Strzeminskinek, a 20. század egyik legkiemelkedőbb lengyel avantgárd festőjének állít emléket, aki nemcsak művészként, hanem tanárként is kiemelkedő eredményeket ért el.

12 éves kortól!


A galaxis őrzői vol. 2.
(színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 135 perc, 2017) (12)
Rendező: James Gunn
Főszereplők: Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Dave Bautista
Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

12 éves kortól!


Hogyan legyél latin szerető
(színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 116 perc, 2017)
Rendező: Ken Marino
Főszereplők: Eugenio Derbez, Kristen Bell, Salma Hayek
Maximót (Eugenio Derbez), a vén gigolót hatalmas meglepetés éri, amikor a 80 éves gazdag felesége lecseréli egy fiatalabbra. Kénytelen rég nem látott testvéréhez és imádni való fiához beköltözni.

12 éves kortól!


Julieta
(színes, magyarul beszélő, spanyol filmdráma, 99 perc, 2016)
Rendező: Pedro Almodóvar
Főszereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner
A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía olyannyira eltávolodnak egymástól, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról.

Csak 16 éven felülieknek!