Nálunk ez az örök megunhatatlan, bármikor bevethető, reggelire, ebédre, vacsorára.
Egyik barátnőmtől volt régen egy gofri receptem. Megleptem magam egy új gofrisütővel és rákérdeztem nála, hogy jól emlékszem-e a receptre. Erre kaptam egy újabb receptet, hogy most már ezt csinálja és sokkal finomabb, lágyabb a tésztája. Igaza volt! Annyira rákapott a család, hogy 2-3 hetente biztosan csinálnom kell. Sosem marad meg, mert ha esetleg 1-2 db nem fogy el este, akkor lányom azt eszi reggelire, vagy viszi tízóraira az iskolába.
Hozzávalók:
400 g liszt
2 ek porcukor
1/2 l tej
120 g vaj
3 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá. A vajat közben olvasszuk fel. A tojásfehérjén kívül keverjük össze a hozzávalókat, majd óvatosan keverjük hozzá a fehérjét is. Pihentethetjük is kicsit, de rögtön süthető is.
7-8 percig sütöm őket és 8-9 dupla négyzet lesz egy ilyen adagból. Pontosan számolni sajnos nem tudom sose, mert gyorsabban fogy, mint ahogy sütni tudom. 🙂
Rakhatunk rá gyümölcsöt, csokipudingot, juharszirupot, tejszínhabot, ki mit kíván.
Ui.: Volt, hogy elfelejtettem szétválasztani a tojásokat és egyben ütöttem csak bele a tésztába. Úgy is működik természetesen és finom is, de nem lesz olyan magas és „puffos” a tészta.