Gyorsan valami finomat: Pupusas

Mindig is tudtam, hogy szuper barátaim vannak, de hogy fel is áldozzák magukat – illetve a családjukat – a finom ételek oltárán, hogy egy cikket megírhassak, na ez a nem semmi! 🙂

Kértem – a melegre való tekintettel – egy gyorsan elkészíthető receptet és Cilimami barátnőm ajánlotta a Pupusast, amit ők imádnak. Mondtam, hogy szuper, de nincs-e képe is róla, hát nem megcsinálta gyorsan, hogy legyen? 🙂

A pupusas Salvador nemzeti étele és általában kukoricalisztből készítik. Cilimami mondta, hogy most Nagyi titka pizzás lisztből csinálta és így volt eddig a legjobb.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg Nagyi titka pizza liszt
  • 1 tk sütőpor
  • fél dl olaj
  • 1 tk. só
  • 1,2 dl langyos víz

Töltelékhez:

  • 4 ek. tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gépsonka
  • 1 db kápia paprika
  • fél csomag snidling
  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg reszelt sajt

A tésztát összeállítjuk, majd kicsit pihenni hagyjuk. Elég annyi, amíg a tölteléket összekeverjük.

A bacont picit megpirítjuk, mindent felaprítunk, majd az egészet összekeverjük.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, majd teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből. A széleit összenyomkodjuk, kicsit lapítjuk és villával becsíkozzuk, tetejüket megszúrkáljuk. Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát, 2-2 percig.

This slideshow requires JavaScript.