Mindig is tudtam, hogy szuper barátaim vannak, de hogy fel is áldozzák magukat – illetve a családjukat – a finom ételek oltárán, hogy egy cikket megírhassak, na ez a nem semmi! 🙂
Kértem – a melegre való tekintettel – egy gyorsan elkészíthető receptet és Cilimami barátnőm ajánlotta a Pupusast, amit ők imádnak. Mondtam, hogy szuper, de nincs-e képe is róla, hát nem megcsinálta gyorsan, hogy legyen? 🙂
A pupusas Salvador nemzeti étele és általában kukoricalisztből készítik. Cilimami mondta, hogy most Nagyi titka pizzás lisztből csinálta és így volt eddig a legjobb.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg Nagyi titka pizza liszt
- 1 tk sütőpor
- fél dl olaj
- 1 tk. só
- 1,2 dl langyos víz
Töltelékhez:
- 4 ek. tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg gépsonka
- 1 db kápia paprika
- fél csomag snidling
- 5 dkg bacon
- 5 dkg reszelt sajt
A tésztát összeállítjuk, majd kicsit pihenni hagyjuk. Elég annyi, amíg a tölteléket összekeverjük.
A bacont picit megpirítjuk, mindent felaprítunk, majd az egészet összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, majd teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből. A széleit összenyomkodjuk, kicsit lapítjuk és villával becsíkozzuk, tetejüket megszúrkáljuk. Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát, 2-2 percig.