Hogy mi a jó brownie titka? Legyen roppanós a teteje, belül tömör csoki és még majdnem folyjon, valamint egy nagy gombóc vanília fagyi dukál hozzá.
Még soha nem sikerült ilyen tökéletesre. Jó, a képen nem látszik, mert csak a telefonnal lőttem egy gyorsat, mert mindig megkapom, hogy ne fotózzak már, adjam már, ne játszak az étellel… 😀 Szóval nem tudom, hogy azért lett ilyen jó, mert a sok liszt közül, ami itthon van (van kenyérliszt, teljeskiörlésű rozs és búza, tönköly), a kiló simát sikerült elhasználnom a nokedlihez ebédre és már csak Nagyi titka kelt tésztás maradt süteménynek… Vagy a négy segítő kiskukta kéz, hogy ne egyedül kelljen a meglepit megcsinálnom (és persze kóstolgathatják a nyers tésztát, mert az csak úgy jó)… Vagy mert ugye mivel volt segítségem, nem kellett kapkodni és ráértem mindenre… Szóval az életben nem sikerült még ilyen jól a brownie! Pont, mint a nagykönyvben, amiért egy étteremben elkérik a 990-t egy porcióért.
Nem tudom, lehet minden együtt, vagy a csillagok állása, de a receptet megosztom veletek, ahogy most készült. Íme:
Hozzávalók:
- 15 dkg Nagyi titka kelt tészta liszt
- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé (sima, olcsó étcsoki volt)
- 5 dkg sima kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
Sütőt előmelegítem 175 fokra (az enyém hőlégkeveréses). A tojásokat és a porcukrot összekeverem. Közben megolvasztom vízgőz fölött a vajat és a csokit. A lisztet összekeverem a kakaóporral, sütőporral. Beleöntöm a tojásos cukrot, majd a csoki-vaj keveréket és összekeverem. Nem kell sokat, csak hogy összeállt masszát kapjunk, nekem szépen el is vált a műanyag tál oldalától, ahogy kevertem a szilikon spatulával).
Közepes tepsibe simítottam (alatta szilikon sütőpapírral) és 25 percet sütöttem. Ujjpróbával néztem meg, hogy roppanjon a teteje, de még ne süljön át teljesen.
A gombóc vanília fagyi kötelező elem mellé, mert tömény is, meg azért száraz is. De lehet gyümölccsel is szervírozni.