Gyerekbarát és egyszerű vacsora: Pizzás csiga

Nagy kedvenceim a pizzagolyók, pizzás csigák, sokkal inkább szeretem ezeket, mint az igazi pizzát.

Azon túl, hogy a gyerekek is szívesebben eszik így, mint szeletben, az elkészítésében is szívesen segédkeznek. Ha vendégeket várunk, akkor is tökéletes harapnivaló.
A hozzávalók összegyúrását és a dagasztást szokás szerint a kenyérsütőgépre bíztam. Ilyen gyönyörű tésztát lehet kapni az alábbi alapanyagokból.

Hozzávalók a tésztához:IMG_3116kicsi

  • 1/2 kg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 kávéskanál őrölt bors (gyereknek készítve ez el is hagyható)
  • 3 dl langyos víz
  • 1/2 dl olaj (lehetőség szerint olíva)

A töltelékhez:

  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 15-20 dkg szeletelt sonka
  • 15-20 dkg szeletelt sajt

IMG_3125kicsiA gépbe öntöm a lisztet, sót, fűszereket, ezt kicsit elkavarom, majd ráöntöm az élesztőt, cukrot és ráöntöm a vizet és az olajat.

Elindítom a gép dagasztó funkcióját, amíg össze nem állítja, addig figyelem, hogy kell-e még hozzá víz vagy liszt, de ez általában elég szokott lenni és szép, hólyagos tésztát gyúr belőle. Kivárom a másfél órát, míg letelik a dagasztó program.

Ha elkészült, lisztezett lapon vékonyra kinyújtom. Érdemes két részre szedni és úgy kinyújtani egyesével őket, mert egyben nem lehet feltekerni majd, mint így az első készítésre kiderült nálam, fotózva még így volt.

IMG_3131kicsiA sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tésztát kinyújtom, megkenem ketchuppel, rápakolom a sonkát és a sajtot, majd feltekerem. 2 centis darabokra vágom és kerámiatálba teszem (tepsibe is lehet, de nálam ez a sütőforma ilyenekre).

15-20 perc alatt készre sütöm. Nálam légkeverésesben kb. 18 perc kellett neki, de figyeljük, hogy ne égessük el, hogy ilyen szép színűre süljenek.

Ui.: A tészta egyébként egy nagy pizza alapja is lehet (mindig ez az alap pizzatésztám), csak akkor egyben és vastagabbra nyújtjuk ki.

IMG_3139kicsi