Egyszerű és immunerősítő fogás – Savanyú káposztás csirkecomb

Mivel itt a hideg idő és az infulenzaszezon, eljött a savanyú káposzta ideje. Ilyenkor mindig van a hűtőben, így eszembe jutott egy régi kedvencem.

Sokat nem kell vele előkészülni (10 perc), a sütési idő, ami a hosszadalmas (1 óra 30 perc).

Hozzávalók:

  • 8-10 csirkecomb
  • 2 közepes vagy 3 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 zacskó bacon szalonna (annyi legyen benne, amivel le lehet fedni a tepsit vagy jénait, amiben készítjük), ez nálam 20 dkg-os volt
  • 1/2 kg savanyú káposzta legalább, de lehet inkább 1 kg, hogy több legyen a „köret”, maximum ami nem fér bele, azt lehet enni magában, remek C-vitamin forrás
  • zsiradék (olaj vagy zsír, én házilag lesütött kacsa-liba zsírt használtam régebben, úgy az igazi, de most olivaolajjal készült, úgy is nagyon finom lett)
  • fűszersó, bors

Előmelegítjük a sütőt (hőlégkeveréses 200°), míg melegszik, összeállítjuk az ételt.

Fogjuk a tepsit vagy jénait, az aljára öntjük a zsiradékot. Meghámozzuk a hagymákat, karikára vágjuk (nem kell nézni, hogy milyen széles, ahogy szeretnénk), majd beleszórjuk a jénai aljába. Ráfektetjük a fűszersóval megszórt csirkecombokat, borssal megszórjuk a tetejüket. A fokhagymát gerezdekre szedjük, nem pucoljuk meg (így finom krémes marad az állaga, kenyérre kenve valami isteni, miután megsült), és a húsok közé dugdossuk a gerezdeket. Beterítjük az egészet a savanyú káposztával, ráfektetjük a bacon szalonnákat. Az egészet letakarjuk alufóliával vagy a jénai tetejével, majd az előmelegített sütőbe toljuk, 1 órára. Miután az 1 óra letelt, levesszük fedőt és még fél órát sütjük, míg a bacon szépen megpirul a tetején.

Tányérra szedjük, kis tejfölt rakhatunk rá, mellé kenyeret kínálunk.

Jó étvágyat!