Az amerikaiak mindig kitalálnak valami hajmeresztőt, hajmeresztően kinéző kaját vagy legalábbis hajmeresztő nevet egy kajához. A cheeseburger pasta is ilyen, érdekes fantázianév egy finom ételhez, mert maximum a cheddar sajt miatt lehet ez a név.
A Proper Tasty oldalán találtam a videós receptet és mivel tésztamániásak a gyerekek, így el is készítettem, persze némi változtatásokkal.
Hozzávalók az én verziómhoz:
50 dkg darált pulykamell
50 dkg orsótészta
3 gerezd fokhagyma
fél szár póréhagyma vagy 1 csomag zöldhagyma
fűszersó, bors
150 grammos sűrített paradicsom
30 dkg cheddar sajt
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál worchester szósz
olaj
díszítésnek egy kis aprított zöldhagymaszár
Én egy nagy, magas falú serpenyőt használtam a célra. Olajon megpirítom a húst a hagymával, fokhagymával. Beszórtam fűszersóval (nekem van még amerikai „mindenrejó” Lawry’s, de tökéletes a szárnyas fűszersó keverék is, de sima só is), megborsoztam, hozzákevertem a worchestert és a sűrített paradicsomot. Hozzáöntöttem a tésztát és felöntöttem vízzel, annyival, ami bőven ellepte és óvatosan összeforgattam. Lefedtem és kis lángon főztem negyed órát, amíg a tészta megpuhult. Felöntöttem egy deci tejszínnel, beleraktam a reszelt sajtot és forraltam egyet rajta. Nagyon finom, krémes lett. Nagy adag, úgyhogy ha tuti marad belőle, akkor érdemesebb több tejszínt rakni hozzá, mert felszívta nekem a tészta és másnapra már szósznélküli volt, bár még így is finom. 🙂
Egy kis apróra vágott zöldhagyma szárral díszíthetjük.