Július 6.: A csók világnapja

Az első csókot senki sem felejti el szerintem. Sőt, több csók is emlékezetes maradhat egy ember életében, így érdemes ezeket ma felidézni és elmerengeni egy kicsit a szép emlékeken. Ma van a csók világnapja!

my-girl-my-girl-movies-30913723-1280-720

A hivatalos eredete és célja az ünnepnek homályos, viszont Angliában már két évtizede nem hivatalos nemzeti ünnep a Nemzetközi Csóknap.
Néhány feljegyzés szerint lehetséges, hogy fogászati cégek találták ki a termékeik és szolgáltatásaik reklámozására. A másik elképzelés az, hogy azért jött létre a Csók Világnapja, hogy emlékeztesse az emberiséget arra az egyszerű tényre, hogy mekkora öröm, ha megcsókolunk valakit, vagy ha minket csókolnak meg.

A csóknak számos jótékony hatása van a szervezetre:

  • Kissing-Photos-For-February-Fever-02A száj az egyik legérzékenyebb erogén zóna. Egyes kutatások szerint a csók növeli a nők orgazmuskészségét.
  • Növeli a vérkeringést, állítólag egy hevesebb csókcsata akár egy reggeli torna hatását is megközelíti.
  • Ki gondolná, de ápolja a fogakat, mivel a fokozott nyáltermelés miatt csökken a nyál savassága, így a fogkő és fogszuvasodás kialakulása is.
  • Stressz ellen is kiváló! Csökkenti a mellékvese által termelt kortizon szintjét, így csökkenti a stresszhormon szintet a szervezetben. Stresszes a munkánk? Felidegesített a főnök? Nincs más teendőnk, otthon csak üljünk a párunk ölébe és feledkezzünk bele a csókjába.
  • Tudtad, hogy csókolózás közben az arcon körülbelül 38 izom dolgozik? Nem kell semmilyen fiatalító krém, elég a megfelelő mennyiségű izomtorna! Ráadásul percenként 24 kalóriát égethetünk el vele!
  • Még egy fogyókúrás hatása van: mivel inzulint termel a szervezet közben, így segíti az elfogyasztott szénhidrátok lebontását.
  • Hatása olyan, mint a csokié, nő az oxitocinszint, ami a memóriánk javítását segíti és megnő az endorfintermelés is, így alvásigényünk is csökken és kevésbé leszünk éhesek.

A csók az intimitás egyik kifejezésmódja. Csók sok mindenkinek adható, sokféle módon, különböző okok miatt, mégis egy nagyon személyes dolog marad.

A legelső filmes csók egy 20 másodperces jelenet, ami egyben botrányfilm is lett.

May Irwint és John Rice-t látjuk, amint előadnak egy részletet a The Widow Jones című Broadway-bohózatból. A kamera azonban meglepően közel van a szereplőkhöz (akkoriban ez nem volt szokás), így láthatjuk az arcukat és az elcsattanó puszit is.
A viktoriánus nézőközönséget mélyen felháborította ez az erkölcstelenség, hiszen úgy gondolták, hogy a szájon csókolás intim dolog, és nem lenne szabad nyilvánosan megmutatni.
(Forrás: Vaskarika.hu)

Azóta természetesen elkészült már néhány film, jó pár híres csókjelenettel. 🙂

2016-07-04 Csömöri tábor