Színdarab ajánló: Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban – Thália Színház

A minap láttam a tévében a filmet Tony Curtis-szel. Szerintem a mi színházi változatunk sokkal jobb!

Egy férfi és három menyasszony? Ajjaj, ez működhet? Persze, ha a menyasszonyok légiutas-kísérők, ráadásul különböző társaságoknál, más-más menetrenddel. A házvezetőnő mindhárom nő ízlését ismeri és készíti a különböző nemzetközi ételeket, mikor ki jön éppen. Bernardnak pedig nincs más teendője, mint koordinálni, hogy ki mikor érkezik-távozik.
Ebbe csöppen bele a régi osztálytárs, egy igazi lúzer, aki elámul a technikán és irigykedik barátja jó életén.
Viszont mi van akkor, ha változik a menetrend? Káosz és katasztrófa.

A csapodár főhősünk Pindroch Csaba. Viszont abszolút nem ő a főszereplő, hiába róla lenne szó, ő inkább asszisztál a darabban.
Az egészet viszi a hátán a rég látott osztálytárs, Vida Péter és a házvezetőnő Bertha, akit Molnár Piroska játszik. Olyan helyzetkomikumok, olyan poénok vannak, hogy dőlünk a nevetéstől. Persze kell még a három stewi is a teljes képhez, Schell Judit, Gubás Gabi és Tóth Eszter, akik közül én Schell Judit alakítását éreztem a legerősebbnek.

Marc Camoletti darabja még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, ugyanis a világon legtöbbet játszott francia vígjáték.
140 perc 1 szünettel. És hogy a végén Pindroch Csaba a „három szék közül a pad alá esik-e”? Nem mondom meg, nézzétek meg a darabot! Egy igazán jó vígjáték, remek színészekkel és fergeteges poénokkal.