A rockzene beköltözött a Magyar Színházba – Második premier a We Will Rock You musicalből

Majd egy évvel ezelőtt debütált a BOK csarnokban itthon a QUEEN musical a PS Produkció előadásában és akkor is a második előadást láttam. Most november 2-án a Magyar Színházba költözött ez a darab is és szintén a második előadást láthattam az újabb premierből.

Ami egyébként már a harmadik alkalom, hogy megnézem és a második, hogy a nagylányommal közösen, de hogy jövőre is újra ott leszünk az újabb etapnál, abban biztos vagyok, mert már ő is megfertőződött a jó kis rockzenével és a remek előadással!

„A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, az iPlanet nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és a valódi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt…”

A darabot ugyanaz a Cornelis Baltus rendezte, aki a társulat Vámpírok Bálja előadását is, a díszlet és jelmezek ismét Kentaur keze munkáját dicsérik, koreográfus Túri Lajos Péter, világítástervező Madarász János Madár, művészeti vezető Póka Balázs. Ők mind-mind hozzájárultak, hogy ez egy ilyen fantasztikus darab legyen. A jelmezeken kívül a szöveg is közelebb hozza hozzánk az egészet, mert nem csak, hogy magyarul szólalnak meg a dalok (a Mamma Mia óta ezt már megszokhattuk), de a prózai szövegekben is nagyon-nagyon sok utalás van a hazai pop és rock dalokra (mit is jelenthet, hogy Nyílik még a sárga rózsa, vagy éppen a Csovi csovi Jasper), ami sok-sok vicces jelenetet is eredményez.

Bevallom, először nagyon furcsa volt ez a futurisztikus környezet, de ugye 300 évvel előrébb járunk, még jó, hogy nem jöttek a repülő autók és még az aszfalton közlekedik a Harleidaviccson. 😉
És ami számomra a nagyon furcsa volt, de erről az alap kitaláció tehet és az én túlgondolásom, hogy miért is énekel rockzenét Killer Queen és Khashoggi, ha az ellen küzdenek? 😀

De nem akarok kötözködni, mert egyszerűen imádjuk a darabot! Lassan minden szereposztással láttam, de persze itt is megvannak a kedvenceink. Tegnap este debütált Kecskés Tímea, mint Killer Queen, és úgy hallottam, fergeteges buli volt az is.

Mi szombat délután láttuk, két nagy kedvencemmel a főszerepben, Török Annával és Scheich Dáviddal. Sőt, másik két páros is erős a darabban, Britney Spearsként Baksa András, Ozzy Osbourne pedig Veres Mónika, alias Nika. És persze ott van még Killer Queen-ként Sári Éva és Khashoggi-ként Egyházi Géza párosa, mindegyiküknek köszönhetünk zseniális duetteket.

De a többiekről se feledkezzünk meg! A többi színész és táncos-énekes is fantasztikus! Világklasszis produkció! Csak nehéz a fenekünkön megülni, mert mintha egy koncerten lennénk, sőt, néhol be is vonódunk kicsit és kiélhetjük tapsolási vágyunkat. A koncertről jut eszembe, a zenészek előtt külön leborulok! Őmiattuk pláne úgy érzi az ember, hogy egy koncerten van (a végén kicsi ráadást is mindig kapunk, egy szám erejéig 😉 )

Ui: Ne féljetek használni a végén a telefonotok zseblámpáját! Figyeljétek a jelet! 😉