Nemzetközi Könyvajándék Nap 2019: Ahány könyv – annyi gyerek!

Idén is megünnepeljük február 14-én a Könyvajándék Napot, készültem én is kis meglepetéssel a gyerekeimnek. 🙂

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet – ahogyan ez már szintén hagyomány – magyar nyelvű plakáttal készült a napra. Az idei plakátot Jásdi Juli illusztrátor készítette, és arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a rengeteg könyv között mindenkinek megvan a kedvenc olvasmánya. Ahány könyv – annyi gyerek!

A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.
A Nemzetközi Könyvajándék Napon azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én.
Ha lehetőségetek van, csatlakozzatok ti is a programhoz! Íme néhány ötlet:
– ajándékozz könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek,
– hagyj könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.),
– ajándékozz jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.

Mindemellett mindenkit bátorítanak arra, hogy segítse egész évben azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.

Aki szívesen megosztja másokkal is, hogy hogyan ünnepli meg a Könyvajándék Napot, az a közösségi oldalakon használja a #könyvajándéknap2019 #adjegykönyvetajándékba hashtageket.

Forrás: www.gyerekirodalom.hu