Könyvajánló: Heidi McLaughlin – Forever My Girl – Örökké a csajom

Még régi blogspotos írásom, de nagyon aktuális, így Női Logikán is megosztom veletek az akkori értékelésemet. Ugyanis jön belőle a film! Az Örökké a csajom volt az első NA könyv, amire én is azt mondtam, hogy szívesen nézném moziban is, így októberben ott a helyem a bemutatón!

Nem módosítottam semmit, így biztos furcsa lesz olvasni az Ulpiusról, mint kiadóról, de ez három évvel ezelőtti írás, nézzétek el nekem. 🙂 Részletes értékelés, sokat elárulok a történetből, úgy olvassátok, spoiler veszély!

Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 300 oldal
Fordító: Rákócza Roland
Eredeti ár: 3.499,- Ft
moly.hu értékelés: 84%
Besorolás: New Adult

Fülszöveg

Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.

Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok.
Tíz év telt el.
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után.
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…

Én és a könyv

Mostanában rákaptam a New Adult könyvekre, lehet már a korom miatt, kicsit visszavágyom a 20-as éveimbe. A Hibátlan játék és Heti csaj-hoz hasonló sztorira számítottam.
Nem vártam a könyvtől többet és pozitívan csalódtam. Szerencsére egyre több és egyre jobb író és fordító van, nagyon sok múlik a jó fordításon. A borító alapján sem vártam ennyire komoly, számomra megindító történetre. Kifejezetten nem szeretem az Ulpius ilyen borítóterveit, hogy az alsó részre ezt a csíkot rárakták, én köszönöm, hanyagolnám! Pedig a kép jó, elég lenne csupán ennyi, az is eléggé kifejező.
Megvettem, mit veszíthetek alapon és belekezdtem. Amikor kinyitottam és megláttam, hogy a Beaumont-sorozat első könyve, dobtam egy hátast, hogy már megint belefutottam egy sorozatba! Mostanában mindent több kötetben adnak ki, hogy húzzák az olvasót és a mézesmadzagot is, de mindenki megnyugtatására a sorozat következő része már másvalakiről szól (persze Liam és Josie is szerepel benne, de már mellékszereplőkként), úgyhogy ez egy kerek egész, lezárt sztori!
Tetszett a jellemfejlődés mindenkinél és nem is volt feltétlen borítékolva a happy end, nem is lett minden rögtön rózsaszín és tökéletes, így teljesen hihető a sztori, lehet ezért is haraptak rá és lesz belőle forgatókönyv.

Lássuk a történetet!

Két nézőpont váltakozik végig, Liam és Josie szemszögéből is látjuk a történéseket, szeretem az ilyen dupla mesélős könyveket.
Liam Page egy sikeres rocksztár, 10 éve mondhatni elmenekült az előző életéből, csapot-papot, komoly barátnőt, barátokat, előre eltervezett, megálmodott életet hátrahagyva. Most éli a rocksztárok kicsapongó, piáló, csajozós életét, egyetlen komoly kapcsolata sem volt azóta, csak egyéjszakás kalandok, akiket szemrebbenés nélkül dob ki másnap az ágyából, mert még mindig gimnáziumi barátnőjébe szerelmes. 10 éve nem tud róla semmit, direkt nem kereste, félt bocsánatot kérni. Most viszont muszáj hazamennie.
Mason, gyerekkori legjobb barátja autóbalesetben elhunyt. Az ő temetése lesz, amire haza kell és akar menni. Persze ott lesz Ő is, Josie, akit látni szeretne, ha messziről is, hogy az elkövetkező 10 évre legyen újabb emléke róla.

Pár oldal után Josie életébe csöppenünk. Na vele rögtön együtt bőgtem, mikor a barátja temetésére szóló koszorú megrendelést tartja a kezében, amit neki kell megkötnie, mert virágkötő lett. Arra gondol, hogy több mint 10 éve minden hétfőn Mason a barátnőjének és immár feleségének küldött csokrot nem fogja többé megkötni (ez a motívum később is előkerül). Amikor Mason apja is ott áll a bolt előtt teljesen letörve és ő is azt mondja, hogy emlékszik, amikor először hozta a fiát az első csokorért, meg hogy vajon Katie apósa-e még ezek után, na kész, ott muszáj volt a zsepi.

Kiderül szép lassan, hogy a gimiben Josie és Liam voltak az álompár, 16 éves koruk óta együtt jártak, gimi végére elérték a tipikus amerikai álompár státuszt, a gimi focista csapatkapitánya, a szuperhátvéd és a szurkolócsapat-kapitánya egy párként, együtt tervezték a további jövőt, közös életet. Mellettük volt Josie barátnője Katelyn (szintén pompomlány) és Liam (akkor még Westbury) legjobb barátja Mason (szintén szuper játékos), akik szintén egy párt alkottak, szintén együtt is tervezték a jövőt és ők így négyen elválaszthatatlanok voltak. A fiúk közös főiskolára készültek, ahová a kitűnő játékukkal jutottak be, a lányok egy másik főiskolára.

Aztán jött a feketeleves, Mason nem ment Liam-mel a főiskolára, ment a barátnőjével, így Liam egyedül maradt. Nem érezte jól magát már a bőrében, egyre jobban a gitárja és az ének felé fordult és miután beszélt a soha nem látott nagymamájával, aki felkereste és elhívta magával Los Angelesbe, vele is tartott. Egy este elment Josie kollégiumába és szűkszavúan szakított vele, elrohanva minden további beszéd elől.
Kiderül, hogy Josie állapotos volt, amit később tudott meg és miután próbálta elérni Liam-et, de nem sikerült (telefonszámot cserélt, a menedzsere pedig nem adta át az üzenetet, hogy keresi, sőt azt mondta Josie-nak, hogy Liam nem kíváncsi rá), egyedül, saját családja segítségével szülte meg és nevelte Noah-t, a fiát, aki a mindene. Nem él most egyedül, 6 éve Nick a párja, aki szintén gimnáziumban szerelmes volt Josie-ba, immár az ő menyasszonya, aki saját fiaként neveli Noah-t.
Ebbe a kisvárosi életbe csöppen vissza Liam és derül ki számára, hogy van egy fia, akivel véletlenül találkozik, hogy mondhatni régi ellensége hódította végül meg az exét és ő nevezi most családjának azokat, akik az övéi is lehettek volna. És ekkor úgy dönt, hogy harcolni fog értük!

Forrás: Goodreads

Kedvenc szereplők: a gyerekek, Noah és Peyton 🙂 legtisztább érzelmeket ők mutatják

Kedvenc rész: a karácsony

Kedvenc idézet:

„– Hé, mister, én magát ismerem.
Papírtörölközővel szárítgatom a kezem, anélkül, hogy bármi módon kiadnám magam. – Szóval ismersz, mi? – kérdem szemkontaktus nélkül.
– Igen, maga csókolja meg a mamámat a videómon.
Visszagondolok a rengeteg klipre, de legjobb emlékezetem szerint egyikben se csókolóztam senkivel. – Tévében láttad? – kérdem.
– Nem, maga fociszerelésben volt.
Megmerevedtem. Focimezben csak egyetlen lányt csókoltam meg. A srácra nézek, most nézem meg igazán. Fekete haj, hosszú áll, átható kék szem. Nem létezik.”

„-Lassíts Katelynnel, ember. Csak legyél ott, de ne erőszakoskodj. Sokáig együtt voltak, de tudom, hogy rád felfigyelt. Hallottam, amikor rólad beszélt Josie-nak. Csak ragadd meg a pillanatot, ha majd itt lesz.
Harrison nevetni kezd. – Még te mondod.
– Mi az ördögről beszélsz?
– Egyik számot a másik után írod arról, mennyire szereted azt a nőt. – Josie-ra mutat, aki Jennával beszélget. – Vele élsz, van egy fiatok, mégsem látom rajtad, hogy meg akarnád kérni Josie kezét.
Josie-ról ránézek, majd újra vissza.
-Igazad van. – Felállok, megkapaszkodom a korlátban, s ujjamat a számba kapva hangosat füttyentek, hogy mindenki figyelmét felhívjam.
– Hé, Josie!
– Mit akarsz, Westbury? – kiáltja vissza. Imádom, hogy egyes dolgok ugyanúgy működnek, mint régen.
– Hozzám jössz feleségül?”

Értékelés: 8/10
Ajánlom a műfaj kedvelőinek, nem fognak csalódni!

 

A szerzőről:

Egyszer azt mondta neki a nagymamája, megtehet bármit, amit akar, és ő megfogadta a tanácsot.
A szerző az Egyesült Államok északnyugati részéből, a csendes-óceáni partvidékről származik, és ma a festői Vermontban él férjével és két leányával. Otthonukon velük osztozik egy hiperaktív terrier keverék kutyus, valamint két törpepapagáj.
Napközben a szerzőt főként az íróasztala mögött találni, irodai munkát végezve. Esténként számtalan, kiadásra szánt története valamelyikén dolgozik, vagy a lányai kosárlabdameccsén szurkol az oldalvonal mellett.
A szerző egyebek közt a Readiacs aktív könyvkritikusa is.

 

A film

A bemutatója egyelőre nem sokat mutat, remélem bővebb trailer-t is kapunk majd, köztük a kedvenc részeimmel. Amit pedig végképp nagyon remélek, hogy nem írják át teljesen a forgatókönyvet. A forgatókönyv írója és a rendező a többszörös díjnyertes rövidfilm író/rendező Bethany Ashton Wolf.
A főszerepekben Alex Roe és Jessica Rothe.
A bemutató dátuma október 27., ami remélem idehaza is az lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .