Egy könnyű olvasmány a vízparti pihenésünk mellé: Katie Fforde – Tökéletes nyár

Az ember lánya – a romantikusabb vénájú – szeret egy-egy könnyedebb szerelmetes regénnyel elvonulni nyáron, kifeküdni a vízpartra és csak olvasgatni. Katie Fforde Tökéletes nyár könyve hozza az írónőtől megszokott stílust, romantikát, pici bonyodalmat.

A Libri vette át az Ulpiustól Katie Fforde regényeinek megjelentetését. Az idei könyve, a Tökéletes nyár tényleg egy tökéletes nyári olvasmány. Aki szokott az írónőtől olvasni vagy a tévében látta egy-egy könyve feldolgozását, nem fog csalódni. Könnyű románc, kis bonyodalmakkal, sok érzelemmel, félreértésekkel fűszerezve. Van benne gyerek, kutya, öreg néni, aki jól kavarja a szálakat, szóval teljes a paletta egy romantikus könyvhöz.

Katie Fforde könyveivel mindig úgy vagyok, hogy kell köztük a szünet. Őt nem lehet egymás után olvasni, mert megcsömörlik az ember és észreveszi, hogy néha ugyanaz a kaptafa. Viszont jó pár hónap kihagyásokkal tökéletesen élvezhető a stílusa, karakterei, történetei. Most is vagy már másfél éve nem olvastam tőle egy könyvet sem, pedig még Ulpiusos időkből sok olvasatlan csücsül a polcomon, mégis az idei megjelenést vettem inkább a kezembe.

A választásomat abszolút nem bántam meg, sőt! Sok-sok érdekességet megtud az ember az ilyen könyvekből, most is újabb megerősítést kaptam, hogy igenis egyszer el kell jutnom a Skót Felföldre! Vagy fogalmam sem volt, hogy mi is az a Fair Isle kötés, most már tudom, hogy melyik mintát nevezik annak. Bepillantást nyerhettünk kicsit az otthonszülés szépségébe, bensőségességébe, ki hogyan éli meg, ki támogatja, ellenzi, ezzel együtt pedig a britek védőnői, szociális hálózatába is.

A bábaként dolgozó Emily látszólag tökéletesen elégedett az életével. Élvezi, hogy egyedülálló nőként kötöttségektől mentes lehet. Mégis változásra vágyik, ami érzelmileg is felüdülést jelentene a hétköznapok egyhangúságából. Így amikor legjobb barátnője, Rebecca felajánlja, hogy töltse a nyarat a hajóján főszakácsként, kapva kap az alkalmon.

Ám mielőtt igazán kiismerhetné magát a hajókonyhában, alkalmazkodnia kell új környezetéhez. Rebecca várandós, ezért egyre több feladatot ad át Emilynek, akinek még a féltékeny konyhai kisegítővel is meg kell küzdenie. Ott van továbbá Alasdair, a szívdöglesztő orvos, akit Emily mindenáron igyekszik nem észrevenni, hiszen ha beleszeret, új időszámítás kezdődik a számára. Vajon tényleg ez lesz élete legfelszabadultabb nyara?

A Francia kaland, a Tökéletes esküvő és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.

Nem egy újraolvasós kategória nálam, de tényleg tökéletes nyári olvasmányt, kikapcsol, szórakoztat, 7/10 pont.
Érzelmes, humoros, érdekes történet, csak néhol gyorsítottam volna Emily hozzáállásán és gondolkodásán, hogy lássa már, hogy mi is az, ami jó lenne neki és éljen az élet felkínált lehetőségeivel. Szerencsére azonban van egy-két jó barátja, aki besegít a sorsnak kicsit, hogy Emily is révbe érjen.

Katie Fforde könyvei mindig személyes indíttatásúak vagy egy olyan dologról szólnak, ami őt igazán érdekli.

Ez a 22. megjelent könyve, a történet talán félig skót származásából is adódóan Skóciában játszódik, Crinanban. Ez egy abszolút személyes történet, ugyanis az egész alapja egy több évtizedes barátság. Nick és Rachel Walker működteti a Clyde Puffer hajót, ami a könyvben feltűnik, az írónővel a barátságuk több, mint 40 éves. És egy kicsit a saját házasságáról is szól, ami egy 44 évvel ezelőtti nyári románcból született. Ezen a képen az Írónő férjével Desmonddal látható a Clyde Puffer fedélzetén.