Termékteszt: Braun Silk-épil 9

Egy projekt keretében kipróbálhattam a Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-961 szettjét.

ph-silk-epil-9-skinspa-feat-key-features-epilator-9-969Vajon miért az epilálás a legjobb módszer a szőrtelenítéshez? Itt elolvashatod az epilálás mellett szóló legerősebb 5 érvet:

  • A bőr tovább marad sima. Azok a szőrszálak, melyeket gyökerüknél fogva távolítanak el, lassabban nőnek vissza. Ezáltal bőröd akár 4 héten át sima maradhat.
  • A szőrszálak kevésbé láthatóan nőnek vissza. A gyökerüknél eltávolított szőrszálak puhábban, vékonyabban és eltérő ütemben nőnek vissza, ezért az első pár alkalmat követően egyre kevesebb szőrszálat kell eltávolítanod.
  • A legrövidebb szőrszálakat is eltávolítja. A Braun epilátorok szabadalmazott technológiájának köszönhetően még a rövid, elfekvő szőrszálakat is eltávolítják – pontosabban akár 4x rövidebbeket, mint gyantával.
  • Gyengéd, és az érzékeny bőrre is ideális megoldás. A Silk-épil csipeszei kizárólag a szőrszálakkal érintkeznek, ezért a bőrre kifejtett hatásuk minimális. Emiatt a bőrgyógyászok a szőrtelenítés bőrkímélő és egyszerű módszereként az epilálást javasolják.
  • Az egész testen végezhető. Különféle kiegészítőkkel (borotváló fej vagy arcepilátor), melyeket kifejezetten a kiváló végeredmény érdekében fejlesztettek ki, a test különböző részeiről is eltávolíthatod a szőrszálakat.

Jön a jó idő, elővenné az ember a szoknyákat, rövidnadrágokat. Pont jókor jött a lehetőség, hogy jelentkezzek a Braun tesztjére, így nem is estem neki borotvával a lábamnak, reménykedtem, hogy bekerülök a projekt-csapatba. Mivel legalább 3 hete nem látott borotvát a lábam, így nem azt az állítólagos tulajdonságát akartam tesztelni a gépnek, hogy az akár 0,5 mm-s szőrszálat is eltávolítja. (Nem, nem rakok fel róla képet, mert nem horrorsztorit írok. 🙂 )

Megkaptam az e-mailt, hogy beválogattak a csapatba, másnap már csengetett is a csomagos postás és hozta a dobozkámat! Izgatottan bontogattam a csomagot, mert nem tudtam, hogy a 3 lehetséges szett közül végül én melyiket kaptam. Mint kiderült azt, amihez bőrradírozó fej is jár.

Kicsomagoltam, nézegettem, fogdostam, kapcsolgattam a masinát. Nagyon csinos, csillogós, csajos színe van, jó a fogása, nagyon kézre áll. Két állású a kapcsolója, lassabb és gyorsabb. A lámpát nem értettem, hogy minek rajta, de használat közben rájöttem, hogy ez hatalmas találmány! Végre látom, mit csinálok a lábam hátulján is, nem csak vaktában húzkodom a borotvát.

Egy életem, egy halálom elhatározással nekiestem a lábamnak az epilátorral. Tudni kell, hogy én eldobható borotvával szőrtelenítek már nagyon régóta. Valamikor krémeztem, de manapság már lustább vagyok kellő időt szánni rá, valamint ez a gyorsabb megoldás, zuhanyozás közben ezt is le lehet rendezni.
Próbálkoztam én már anno epilátorral, de nem lettünk barátok, iszonyatosan fájt. Ez most mást ígért. Gyorsabb, hatékonyabb szőrtelenítést, kevesebb fájdalommal. Igaza lett!

Viszont, ilyen hosszú szőrszálaknak nem szabad nekivágni epilátoros fejjel, mert az úgy baromira fáj, ha nincs az ember lánya hozzászokva! Így lecseréltem a borotvás fejre, ráraktam a trimmelőt és kisebbre vágtam a szőrszálakat a lábamon. Ezután újra nekiálltam az epilátorral. Most már jobb volt a helyzet, de nem fogok kertelni, még mindig iszonyatosan fájt az érzékenyebb helyeken és mivel az évek óta tartó borotvahasználattól megerősödött a szőr a lábamon, jó sok is van belőle, jó párszor át kellett menni ugyanazon a felületen, hogy sima legyen. Ezt azért a fájdalomküszöböm (és a türelmem) nem bírta sokáig. Elővettem a borotvafejet ismét és azzal estem neki. Hihetetlen jó érzés volt, hogy nem kell habosítással szórakozni, úgy ahogy volt, szárazon végigtoltam a lábamon.

Ezután jött a hónalj, ahol kb. 5-5 másodpercig tartott így a szőrtelenítés! Intim részekre pedig használható a trimmelős fej. Én azért annyira nem vagyok bátor, hogy bikinivonalon vagy hónaljban epilátort használjak, de a borotva része tökéletes és gyors megoldás.

Nagyon elégedett voltam így elsőre a géppel is és magammal is, hogy milyen gyorsak és hatékonyak voltunk így együtt. 🙂

A krémezést viszont ne felejtsük el utána, mert ha olyan érzékeny a bőre valakinek, mint az enyém, akkor ezernyi apró piros égő pont lesz a lába ott, ahol epilált, ezt muszáj lekezelni!

l-stage-silk-epil-epilators-hu

Közben eltelt egy hét az első ismerkedés óta és mivel a borotvált területek már erősen borostásodnak, gondoltam kipróbálom a víz alatti technikát is, így megnézhetem, hogy tényleg igaz-e, hogy a rövid szőrszálakat is kiszedi. Ahol az epilátort használtam, ott még tényleg sima továbbra is a lábam.

Első körben simán beáztattam a lábam és úgy próbáltam meg, tényleg kevésbé fájt, mint szárazon, viszont nem is annyira hatékony így, többször kell ismételten átmenni ugyanazon a területen.
Aztán kipróbáltam a tusfürdős tippet, hogy azzal kentem be és utána epiláltam. Könnyebben csúszott, ezért az igaz, hogy a fájdalomérzet tényleg sokkal kisebb, viszont kevésbé is tűnt hatékonynak a módszer, ismételten többször kellett ugyanazon a területen átmenni ahhoz, hogy minden szőrszálat eltüntessek. Ismét győzött a lustaságom és lecseréltem a borotvás fejre. Viszont így már 3 különböző ponton tudom megfigyelni és összevetni a lábamon a szőrtelenítési technikákat.

Rendszeres használattal tényleg igaz, hogy minél kevesebb epilálással érjük el az abszolút sima felületet, csak idő kell, hogy átálljunk a borotváról az epilátorra.

A végére hagytam a bőrradírozó fejet. Ez is egy hatalmas találmány és nagyon örülök, hogy ezt a szettet kaptam! Végigmentem a kezemen-lábamon, sőt a dekoltázsomon is ezzel és nem csak hogy az elhalt hámsejteket leszedte, de masszírozásnak is kiváló volt!
A négyszeres hatékonysággal is igazat állítanak, mert hetente szoktam a lábamon kézzel lehámlasztani az elhalt bőrt, most viszont 1 hét eltelte után nem volt még mit leszedni!
Az ajánlás szerint epilálás előtt egy nappal érdemes a bőrradírozást elvégezni.

Összegezve a tesztek alatt szerzett élményeimet állíthatom, hogy megbékéltem az epilálással, a gépet pedig abszolút megszerettem és szívesen ajánlom mindenkinek, aki gondolkodik a beszerzésén.

Egyetlen negatívumként az árát mondhatnám, mert az valljuk be, nem olcsó, 49.900,- a legalacsonyabb ár, amit találtam rá, viszont ha azt vesszük figyelembe, hogy a krémek, jobb fajta borotvák mennyibe kerülnek és ha nem is életünk végéig fogjuk ezt a gépet használni, de az elkövetkezendő 10 évben biztosan kiszolgál minket, bőven megéri az árát.

imagesHasznos tudnivalók a Braun Silk-épil 9 SkinSpa epilátorról:

A 40%-kal szélesebb fejjel rendelkező új Silk-épil 9 nagyobb felületet fed le, és egyetlen mozdulattal több szőrszálat távolít el a gyorsabb epiláláshoz. A Braun legújabb és továbbfejlesztett MicroGrip csipesz technológiának köszönhetően a szőrszálak eltávolítása és azok bevezetése a nyílásokba hatékonyabb, így egyetlen mozdulattal, finoman távolíthatók el a szőrszálak. Ez a két funkció együttesen gyorsabb szőrtelenítést biztosít még a gyantázással nem eltávolítható, legrövidebb (0,5 mm-es) szőrszálak esetén is, így akár 4 hétig is élvezhető a sima bőrfelszín.
A bőrtisztító kefe a mikro-vibrálásnak köszönhetően eltávolítja az elhalt hámsejteket, amely láthatóan szebbé teszi a bőr megjelenését, hiszen a hagyományos bőrradírozással összehasonlítva 4x hatékonyabb.

A vezeték nélküli használatnak köszönhetően a fürdőkádban vagy a zuhany alatt is használható a még gyengédebb epiláláshoz. Rendszeres használat esetén az epilálás gyakorlatilag fájdalommentes.

Végül pedig álljon itt néhány tény és érdekesség a szőrszálainkról:

  • Átlagosan a női lábakon 16.800, míg a hónalj területén 600 szőrszál található. A test különböző területein elhelyezkedő szőrszálak növekedési üteme eltérő.
  • A szőrszálak nem nőnek vissza sötétebben. A nőknek néha azért ez a benyomásuk, mert az újranövekedő szőrszálakat még nem szívta ki a nap, vagy nem fakította meg a víz és szappan rendszeres használata.
  • Maga a szőrszál élettelen. A hámsejtek, amelyek a szőrszálakat képzik, létrejöttük után elhalnak és megkeményednek, így alakul ki a szőrszál. A szőrszálak átlagos növekedési üteme kb. 6mm/hónap.
  • Az évszakok változása hatással lehet a szőrszálak növekedésére: egyes kutatások ugyanis azt mutatták ki, hogy tavasszal ez a folyamat némileg intenzívebbé válik.
  • A férfiak arcszőrzetének mennyisége átlagosan közel azonos a nők lábszárán és a hónalj területén föllelhető szőrszálak összmennyiségével.

(Kiemelt kép forrása: http://www.coralswithblues.com)