Már a második Tante Fanny-féle tésztát próbáltuk ki, ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat.
Igazán könnyű dolgozni ezekkel a tésztákkal. Maximum fél óra munkaráfordítással készen is vagyunk. A sütőpapír is kiváló minőségű alatta, ami szintén egy nem elhanyagolható szempont. Az ára 560,- Ft volt az Au…-ban.
Két hete a friss édes linzertésztát próbáltam, lett belőle túrós rácsos. Akkor kép nem készült, így azt nem tudom mutatni. Finom, omlós a tészta, viszont nekem már túl édes volt, lehet inkább a simával kellett volna próbálkozni.
Amit a tésztáról tudni lehet:
- laktózmentes
- nem tartalmaz színezéket
- vegetáriánusok számára ajánlott
- nem tartalmaz keményített zsírokat
- nem tartalmaz ízfokozót
- nem tartalmaz tartósítószert
- méret kb. 38×24 cm
A mostani próba az élesztős leveles tészta volt.
Tudom, leveles tésztát is lehet csinálni, de azt én még sosem készítettem, mindig veszem. Sajnos volt már olyan, amit mikor kivettem a zacskóból, megcsapott az etilalkohol szaga. Egyszerűen rossz volt vele dolgozni, persze sütés után nem érződött. (Már nem tudom, hogy ki volt a gyártó.) Ebben is van etilalkohol, de egyáltalán nem éreztem rajta. Állítólag ezt a fajta tésztát dán leveles tésztának is nevezik.
3 adagból az első kört szintén nem fotóztam, az lett a próba. Vaníliapudinggal töltött papucsot akartam gyártani áfonyával (amilyen a csomagoláson van). Viszont 20 perc sütés után a teteje és alja tökéletes volt, de a belseje a puding miatt nem sült át. Így módosítottam a sütési technikán és a formán is, lettek belőle kosárkák.
Felosztottam a tésztát 12 egyenlő részre és kibéleltem egy muffinsütő-formát velük. Nem kellett alatta vajazni, de nem is nyomkodtam bele, csak úgy belehajtogattam. 10 percet elősütöttem (180 fokon, légkeverésesben), majd megtöltöttem a kész és kihűlt vanília pudinggal és beleszórtam a fagyasztott áfonyából pár szemet mindegyik kosárba. Újabb 10 perc alatt készre sütöttem őket. Könnyen kijöttek a formából, nem ragadtak és tökéletesen átsült volt mindegyik.
A harmadik adagból csokis croissant lett. 52%-os sütéshez használatos csokit kockáztam és azt raktam a háromszögekre osztott tésztákba, amiből 6 darab lett. A két szélén kimaradt kicsiket csak úgy, magában sütöttem meg, viszont meglepetésemre azok keserűek lettek. A csokison nem éreztem ezt, a pudingos pedig kifejezetten nagyon finom volt.
Amit a tésztáról tudni lehet:
- szőlőcukorral
- nem tartalmaz színezéket
- vegetáriánusok számára ajánlott
- nem tartalmaz keményített zsírokat
- nem tartalmaz ízfokozót
- nem tartalmaz tartósítószert
- méret kb. 37×25 cm
Összetevők
Búzaliszt, Ivóvíz, Növényi zsírok és olajok, Etilalkohol, Térfogatnövelő szerek (difoszfát, nátrium-karbonát, glükono-delta-lakton), Cukor, Szőlőcukor (2%), Élesztő, Étkezési só, Tartósítószer (szorbinsav), Aroma, Teljes tojáspor, Antioxidáns (aszkorbinsav)
Az alábbi fotók mutatják az eredményt, sokáig pedig nem kellett várni, hogy elfogyjanak. Máskor is veszünk ilyet, a bejgli tésztát szeretném majd kipróbálni pozsonyi kiflinek.
Tudnivalókat, videókat, recepteket rengeteget találhattok Tante Fanny oldalán.