Logika, Ügyesség, Kitartás – VII. LÜK-bajnokság országos döntője pénteken az Állatkertben

2017. június 2-án, pénteken kerül sor a VII. LÜK-bajnokság országos döntőjére az Állatkertben. A verseny, melyet idén immár hetedik alkalommal rendez meg a Dinasztia Tankönyvkiadó, több okból is figyelemre és híradásra érdemes.

Mi a LÜK?
A LÜK Európában már hosszú évtizedek óta méltán népszerű, komoly szakmai és pedagógiai műhelymunkával megalkotott játék, amely a képességfejlesztés kiváló eszköze óvodás kortól a kisiskolás kor végéig.
A játékos feladatok észrevétlenül fejlesztik a tanuláshoz nélkülözhetetlen legfontosabb készségeket, pl. problémamegoldó gondolkodás, összpontosítás, kitartás.
A LÜK-játék bármilyen képességű gyerekeknél kiválóan alkalmazható, akár otthon, akár tanórákon is, mind a tananyag elsajátítására, mind a megszerzett tudás játékos elmélyítésére.

A LÜK-bajnokságról
A bajnokság célját a LÜK jelmondata fejezi ki legjobban: Játszva leszel okosabb!
A versenyző gyerekek egész további tanulmányuk során nyertesei lesznek a bajnokságon való részvételnek – pontosabban a LÜK-játék jótékony készségfejlesztő hatásának. És nem utolsó sorban a fordulók alatt jelentős jártasságot szereznek anyanyelv, matematika, logika témakörben.

A LÜK-bajnokságon közel 10.000 diák vett részt.

  • Az egész tanévet felölelő versenyt idén is hatalmas érdeklődés övezte, Magyarország legkülönbözőbb tájairól több száz 2., 3. és 4. osztály, valamint egyéni versenyző nevezett.
  • A versenyzőknek több fordulóban kellett helyt állniuk, mire az országos döntőbe eljutott a legjobb 15-15 versenyző.

Páratlan ajándékokat nyernek a legjobbak.
Mindhárom évfolyam első három helyezettje az alábbi ajándékokat viheti haza:

  • I. tablet
  • II. fényképezőgép
  • III. MP4 lejátszó
  • A döntő minden résztvevője kap ajándékot: könyvcsomagot a Móra Kiadó jóvoltából.
  • A döntő résztvevői és kísérői (tanító vagy szülő, testvér) a Dinasztia Kiadó vendégei aznap az Állatkertben, így a döntő résztvevői a versenyzés öröme mellett részesei lehetnek a megújult Állatkert különleges élményprogramjainak.

A kiadóról
A Dinasztia Tankönyvkiadó több mint két évtizede a magyar tankönyvkiadás, tananyagfejlesztés szereplője. Az általános iskolásoknak szóló tankönyvkiadás mellett mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a tanulást-tanítást megkönnyítő eszközöket kínáljon. Ezen törekvése részeként kezdte el a LÜK egyedülálló készségfejlesztő rendszer forgalmazását, ill. fejlesztését.