Nem iszunk elég vizet? – Töltsünk ehhez is applikációt a telefonunkra!

Nem iszom eleget. A napi 2 litert sem, ami tényleg a minimális lenne, ez pedig nagyon nem jó.napiviz

Kíváncsi voltam, hogy mennyit iszom úgy általában és persze kiderült, hogy keveset. Ki figyelmeztessen a kellő mennyiségű folyadék elfogyasztására? Hát természetesen a telefonom, mert ma már mindenre van applikáció!

Tavaly nyáron kezdtem el a tesztelést. Le is töltöttem a Water Your Body – Igyál vizet applikációt az androidos telefonomra.
Meg kell adni a testsúlyodat, így megállapítja a napi minimum vízszükségletedet. Ha sportolsz vagy meleg nap van, akkor azt külön jelölni és akkor +10%-ot hozzáad a már megkapott értékhez.
Hogy mit iszol és hány decit, azt külön ki lehet választani és mindig cserélgetni. Ezeket az értékeket beállíthatjuk előre, pl. hogy mekkora adag kávét és teát szoktunk inni. Beállítható, hogy mikor szóljon, milyen figyelmeztető jel legyen. Táblázatokban, grafikonokban mutatja, hogy mennyi az elfogyasztott folyadékunk aznap.

water-your-body2

A program tulajdonságai:

  • Emlékeztet, hogy mennyi vizet kell még ma meginni
  • Állítható poharak és angolszász (oz) vagy metrikus (ml) mértékegységek
  • Beállítható az emlékeztetők kezdési és befejezési ideje
  • Grafikonok és naplók a fogyasztásról
  • Tippek az egészséges vízfogyasztásról

Meg vagyok elégedve a programmal, az, hogy nálam nem vált igazán be, arról nem ő tehet, hanem a lustaságom. Így sajnos egészségi hatásról nem tudok beszámolni.
2,9 liter folyadék a nekem előírt napi mennyiség. Két hónapig még jegyezgettem is a fogyasztást elég rendesen (1-1 nap kimaradt vagy nem lett teljes, így nem egészen pontos a havi érték). Így is megállapíthattam, hogy a legjobb eredményem a 80%, tehát abszolút nem iszom meg még akkor sem a kellő folyadékmennyiséget, amikor szólnak. Az átlagos fogyasztásom 60-65% és ezen viszont akkor sem tudtam javítani, ha rezgett telefon, hogy ideje inni. Egy idő után sajnos egyre jobban idegesített és figyelmen kívül hagytam, hogy szól. Sokszor sajnos már csak akkor iszom (vagy akkor is csak később), mikor már kiszáradt a szám és arra figyelek fel.

maradj-nyugodt-es-igyal-tobb-vizet-1000x1000Összességében jó és hasznos program. Nem adom azért fel, marad az applikáció a telefonomon és próbálkozom a több folyadék bevitelével és a rendszeres lejegyzéssel is, mindjárt újra itt a nyár és nagyon fontos a sok folyadék!