Karib-tenger kaktuszai

Szeptember 8-10- ig, az ELTE Füvészkertben, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében.

A karibi szigetvilágról a fehér-homokos kókuszpálmás tengerpartok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása
jut eszünkbe. Bármilyen furcsa is ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál!

Ezen egzotikus növénycsodák tárlatára invitálja a növénykedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 2017. szeptember 8-10. között az ELTE
Füvészkertjében (Budapest VIII. Illés u. 25.) naponta 9-től 17 óráig. A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva a karibi növényvilágot.

A kiállításon bemutatásra kerülnek a ritkán látható és Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai Dinnyekaktuszok (Melocactus nemzetség), melegkedvelő oszlop kaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktusz gyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

Kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávé kínálat várja a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!

A kiállítás egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézik meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magán gyűjtemény létrehozója volt!

Rendezvényükre szeretettel várnak minden növénybarátot!

www.kaktuszgyujtok.hu