Húsimádóknak: Yu Grill Szerb Étterem, Budapest

Még tavaly próbáltuk a Ráday utcai éttermüket.

Az egy kicsi, családias hely. Azóta megnyílt az V. kerületben is egy éttermük, az már hatalmas, galériás. Az elsőben tett látogatásunk után mindenképpen ki fogjuk próbálni a másikat is!
Leírásuk alapján az ország egyetlen látványkonyhás, autentikus szerb grill étterme a város szívében. Frissen, faszenes parázson grillezett húsok hagyományos fűszerezéssel, modern külsőben. A Ráday utcai a Boráros téri végénél található.

Öten mentünk, kértünk egy négyszemélyes tálat és egy Gyevrek-et. A tál az alábbiakból áll: töltött vesalica, töltött csevapcsicsa, sis csevapcsicsa, ustipak-, töltött pljeszkavica, ínyenc pljeszkavica, grillkolbász, grillezett szalonna, csirkecomb filé, steak burgonya, saláták.
Hogy mi mit jelent, arról fogalmam sem volt, de nagyon jól nézett ki! Finom, meleg lepénykéket kaptunk hozzá.

IMG_7361

Ez a tál az “Úristendefinom” kategória! Azt sem tudtuk, hogy mit kóstoljunk éppen! Mindegyik fogás nagyon ízletes, nagyon jól fűszerezett. Az egyik tekercs enyhén csípős, a másik kecskesajtos volt például, a húsok omlósak, fenségesek. Csak szuperlatívuszokban tudnék róluk beszélni, ez az a hely, amit minden húsimádónak ki kell próbálnia!

A személyzet kedves, figyelmes, bármit kértünk azonnal kaptuk. Azon ritka helyek egyike, ahol Zero Cola is van és az ásványvizet fél literes palackkal is kérheted. Desszertből nincs túl sok és igazi választék (a keksztorta rakott pudingos háztartási keksz, ami kicsit meglepő volt), de nem is a desszert miatt jön ide az ember. A nyitva tartásuk nagyon baráti, hétközben éjfélig, péntek-szombat éjjel 2-ig vannak nyitva, hogy igazán sokáig tudj tobzódni az ételekben és csevegni egy jót. Áraikban középkategóriás étterem, de ezek a finom ételek minden forintot megérnek!

Ez az a hely, amit abszolút szívesen ajánlok mindenkinek és biztosan nem egyszer fogunk ide visszatérni!

UPDATE 09.30.:

Kipróbáltuk a Haris közben lévő éttermet is. Kicsit csalódás volt.

A kiszolgálás jó, bár néhol akadozott (az egyik cola-m elfelejtődött) az étel finom, bár szerintem kisebbek az adagok, mint a Rádayban. Egy kétszemélyes tál 5690,- Ft, ami ahhoz képest, hogy hol van az étterem, nem vészes, viszont mi ketten csajok most elpusztítottuk simán.
Hiába vannak éjfélig nyitva, jó idő lévén kint ültünk, bent az étterem üres és kint is félig volt csak tele. A péntek estéjüket szerintem csak a kb. 20 fős angol legénybúcsús banda mentette meg.
Este 9-kor pedig már barátnőm nem kapott sima csirkés ételt, mert hogy elfogyott a csirkemell. Amit azért nem értettünk, mert a baconos csirkenyársat meg tudták csinálni. Agyaltunk azon, hogy hátha azért mondták, mert az már előre el volt készítve, hogy csak sütni kelljen vagy mert abban disznóhús is van, így akkor nem csak csirke ugye.

A limonádéra várni kellett, mert a citrom is elfogyott, de elmentek venni. Bár kis szívroham volt, mikor a blokkon megláttuk, hogy 1000,- Ft volt egy fél literes pohárral (amiben szívószál sem volt, mert hogy az is elfogyott). Az étlap, itallap épp változás alatt, a limonádé ára pl. nem volt sehol feltüntetve, étlapon pedig az édességek nem voltak rajta. Amit pedig itt kár lett volna kihagyni! A Rádayval ellentétben itt nagy választék volt tortaszeletekből és kivételesen nem cheesecake-t ettem, hanem Bounty-szeletet, ami nagyon-nagyon finom volt!

Konklúzió:
Maradunk a Ráday utcai éttermüknél, úgy látszik az eredeti marad az igazi.