Majdnem 9 millió megtekéntésnél jár a pár napja megjelent, rajongók által forgatott “Harry Potter” film, a Voldemort: Az örökség eredete

Ti már láttátok? Én ma néztem meg, az eredeti címén Voldemort: Origins of the Heir-t. Vegyesek az érzéseim, de ahhoz képest, hogy nem egy nagy hollywoodi produkció, kifejezetten profi film.

Ez egy olasz fantasy, melynek alapja a Harry Potter sorozat és arról szól, hogyan is lett Tom Marvolo Riddle (magyarul Tom Rowle Denem) Voldemort. Egy tavalyi Kickstarter kampányból induló ötlet ez, melyhez a filmes jogokat birtokló Warner Brothers úgy adta áldását, ha a készítők ingyen vetítik majd a filmet.

Az 50 perces filmet a TRYANGLE, egy független filmes cég készítette, amit Gianmaria Pezzato és Stefano Prestia alapított. Gianmaria és Stefano azt szeretnék bizonyítani, hogy elkötelezettséggel és szenvedéllyel – akár nagy hollywoodi alapok nélkül is – versenyképes és értékes filmeket valósíthatnak meg.

A Voldemort: Az örökség eredete egy sötét fantasy, melyet Gianmaria Pezzato rendezett, Stefano Prestia volt a producer és Michele Purin az operatőr. Ez egy nem hivatalos, rajongói előzményfilmje a Harry Potter filmsorozatnak. A film 15.000 eurós költségvetésből készült, olasz helyszíneken forgattak, hivatalos nyelve az angol.

“Voldemort – az örökség eredete” Voldemort korai életéről szól, az erős sötét varázslóról. Hisszük, hogy Harry Potter és Tom Riddle ugyanannak az érmének ellentétes oldalai / sok szempontból egymás tükörképei, akiknek tetteit a választásaik alakítják. Ez a koncepció ihlette a Voldemort: Az örökség eredetét. A filmben olyan jeleneteket találunk, amelyek még soha nem voltak mozivásznon, de a Harry Potter saga olvasói már ismerik. Az egyik ilyen Hepzibah Smith meggyilkolása. A film új karaktereket is bemutat, például más Roxfort házak örököseit.

A film ötlete Gianmaria Pezzato-tól (rendező és forgatókönyvíró) és Stefano Prestia-tól (producer) származik, azzal a céllal, hogy bemutassa Tom Denem pszichológiai összetettségét, mielőtt Voldemort Nagyúrrá válik. A film az életének azon része, amelyet a saga hivatalos filmjeiből leginkább kihagytak.

(Forrás: tryanglefilms.com)

És hogy milyen a film? Egyszer érdekes, a Harry Potter fanoknak pedig kötelező. Ahhoz képest, hogy amatőr film és hogy mennyi volt rá a büdzsé, tényleg jól van forgatva, bár engem a nagyon közeli, sokáig csak a szemeket mutogató jelenetek idegesítettek. Egy-egy ilyen jó, de hogy ez ilyen sokszor előforduljon, az már sok. Főleg a kígyószemes kontaktlencse nagyon látszott, hogy mű. A kellékek profik, Wiglaf tetjóka is zseniális, jelmezek is nagyon jók. A mozgó plakátok, fotók, horcrux mint az eredeti filmben, le a kalappal.
A külső helyszínek közül a vízesés lett a kedvencem, szívesen megnézném élőben is. 🙂

A színészekről vegyes a véleményem. Minden szerep két szereposztással ment, más játszotta az iskolás korúakat és más a 10 évvel későbbi felnőtteket. A Tom Denemet alakító – ráadásul – színész nekem pont túl modoros volt, abszolút nem volt hiteles számomra. Ezzel szemben viszont az idősebb Grisha nagyon jó volt a szerepre.

A történet külön érdekessége, hogy megismerhetjük mind a négy ház élő leszármazottját, valamint az ereklyéket.

 

A film hivatalos linkjét itt találjátok:

Szerencsére gyorsan elkészült hozzá a magyar felirat is, azzal együtt itt láthatjátok: