Májusi magyar sorozatpremierek

Két szó csupán: Twin Peaks. Az HBO megajándékoz minket az ikonikussá vált sorozat újabb, limitált évadjával, méghozzá már az amerikai premiert követő estén. Érkezik több hiánypótló északi alkotás, folytatódik az Egyszer volt, hol nem volt, és magyarul is műsorra kerül Miss Fisher rejtélyeinek várhatóan utolsó évada.

1.
STORY4: Heartland (Heartland) – 9. évad
STORY4: Hope klinika (Saving Hope)
Sztori: Amikor a karizmatikus Charlie Harris, a torontói Hope-Zion Kórház vezető sebésze kómába kerül, felesége és munkatársa, a szintén sebész, Alex Reid sokk hatása alá kerül. Az új sztársebésszel, Joel Gorannal együtt próbálja megmenti párja életét.
Főbb szerepekben: Michael Shanks, Erica Durance, Benjamin Ayres, Daniel Gillies

2.
RTL Klub: Házasság első látásra (Married az First Sight)
3.
FilmBox Premium: Felmentő ítélet (Frikjent / Acquitted)
norvég krimisorozat
Sztori: Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch) sikeres üzletember Ázsiában, akit felkérnek, hogy térjen haza norvég szülővárosába, ahol egy helyi vállalat megmentésén kellene dolgoznia. A férfi családja azonban semmit sem tud arról, hogy húsz évvel korábban elítélték, majd később felmentették középiskolai szerelme megöléséének vádja alól.
6.
STORY4: Észak és Dél nővérei (Mercy Street)
amerikai drámasorozat, valós események alapján.
A történet 1862 tavaszán az elfoglalt Alexandriában, Virginiában kezdődik és a Mansion House kórházban megforduló nővérek, orvosok, csempészek, északi katonák, déli lojalisták és rabszolgák életét és kaotikus világát mutatja be a polgárháború csataterén túl. A főszereplő, két fiatal önkéntes nővér, akik a polgárháború ellentétes oldalán állnak; a New England-i abolicionista, megbízható Mary Phinney és a fiatal, naiv déli szépség, a konföderációt támogató Emma Green. Az ő életüket követhetjük közelebbről is nyomon, ahogy példátlan kihívásokkal néznek szembe az Egyesült Államok egyik legviharosabb időszakában.

7.
M2: Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon a Time) 5. évad
8.
Disney Csatorna: Laborpatkányok: Bionikus sziget (Lab Rats: Bionic Island) 4. évad
Cartoon Network: Medvetesók (We Bare Bears) 2. évad (új részekkel)
10.
COOL: Rosewood (Rosewood) 2. évad
AXN: Gyilkos elmék: Túl minden határon (Criminal Minds: Beyond Borders) 2. évad
11.
COOL: Foglalkozásuk: Amerikai (The Americans) 4. évad
RTLII: Graceland – Ügynökjátszma (Graceland) 3. évad
Prime: Tyrant – A vér kötelez (Tyrant) 2. évad
13.
Duna: Egynyári kaland 2. évad
Disney Csatorna: Milo Murphy törvénye (Milo Murphy’s Law)
Milo Murphy a megtestesülése Murphy törvényének: ami elromolhat, az nála el is romlik. De tudásának, hátizsáknyi kellékének, valamint végtelen optimizmusának és lelkesedésének hála fel van készülve minden eshetőségre, és bármilyen katasztrófát hihetetlen kalanddá tud változtatni.

14.
HBO3: Paktum (Pakt) 2. évad
15.
Cartoon Network: Yo-kai őrzők (Yo-kai Watch) 1. évad – új részekkel
16.
VIASAT6: Vikingek (Vikings) 4. évad – folytatás
17.
RTLII: Az élet csajos oldala (2 Broke Girls) 6. évad
STORY4: Hope klinika (Saving Hope) 2. évad
HBO3: Gerilla (Guerrilla)
A sorozat az Egyesült Királyság politikailag robbanásveszély időszakában játszódik. Egy párról szól, amelynek kapcsolata próbára tétetik, amikor a politikai aktivizmusból radikális militarizmusba mennek át az 1970-es évek Londonjában.

FOX: Viszály: Bette és Joan (FEUD: Bette and Joan)
az FX antológiasorozatának első része Ryan Murphytől, amely Joan Crawford (Jessica Lange) és Bette Davis (Susan Sarandon) legendás rivalizálásának történetét meséli el az Oscarra jelölt Mi történt Baby Jane-nel? című thrilleren való közös munkájuk során, és jóval azután is, hogy a kamerák már nem forogtak tovább. A sorozat feltárja, miként nézett szembe a két nő az életkoruk és nemük miatti diszkriminációval és szexizmussal, miközben igyekeztek megőrizni a karrierjük alkonyán rájuk köszöntő népszerűséget és hírnevet.
18.
FOX: Harry Bosch – A nyomozó (Bosch) 3. évad
19.
AXN White: Bosszú (Intikam) 2. évad
22.
HBO: Twin Peaks (Twin Peaks) 3. évad

25 évvel ezelőtt borzalmas bűntény híre kavarta fel a békés északnyugati kisváros életét. Meggyilkolták Laura Palmert, a gimi egykori szépét. Most folytatódik minden idők egyik legnagyobb hatású, misztikus tévésorozata. A 18 részt az eredeti sorozatot jegyző Mark Frost-David Lynch páros írta, míg az utóbbi a rendezést is magára vállalta. Dale Cooper ügynök és Laura Palmer szerepében visszatér Kyle MacLahlan és Sheryl Lee. A főbb szerepeket Mädchen Amick, Dana Ashbrook és Everett McGill játssza.


Cartoon Network: Pindúr pandúrok (The Powerpuff Girls) 2. évad*
21.
Duna: Miss Fisher rejtélyes esetei (Miss Fisher’s Murder Mysteries) 3. évad
24.
HBO GO: Alkalmi (Casual) 3. évad
HBO3: Szemtanúk (Oyewitne)
Az évadnyitó részben Philip és Henning a két jó barát este, a távoli homokbánya munkásainak barakkjainál találkozik. A kíváncsiság hozta őket ide, vonzódnak egymáshoz. Váratlanul autó tűnik fel, és a két fiú szemtanúja lesz négy ember legyilkolásának. A gyilkos észreveszi őket, de sikerül elmenekülniük a gyilkos fegyverrel. Megállapodnak, hogy nem beszélnek a történtekről, nem akarják, hogy kiderüljön, vonzódnak egymáshoz. A nyomozást Helen Sikkeland rendőrfőnök vezeti, aki Philip nevelőanyja.
25.
HBO: A Dassler-fivérek (Rivals Forever – The Sneaker Battle / Die Dasslers)
Németország az 1920-as években. Egy kis faluban a Dassler-testvérek a tökéletes sportcipő elkészítéséről álmodnak. Hamarosan be is mutatják az új termékeiket, amelyek nemzetközi hírnevet szereznek nekik. A két testvér nem is különbözhetne jobban egymástól, Adi egy befelé forduló feltaláló, kézműves és sportoló, míg Rudi egy zseniális üzletember és impulzív nőcsábász. Kezdetben ideálisan kiegészítik egymást, idővel azonban az üzletről vallott elképzeléseik egyre jobban különböznek egymástól.

27.
Cartoon Network: Sárkányok: Irány az ismeretlen! (Dragons: Race To The Edge) 6. évad
Cartoon Network: Transformers: Robots in Disguise (Transformers: Robots in Disguise ) 4. évad
29.
Disney Csatorna: Evermoor titkai (The Evermoor Chronicles) 2. évad
31.
Comedy Central: Mike és Molly (Mike & Molly) 5. évadlly) 5. évad