Filmajánló: Szenilla nyomában

13 évet kellett várni a folytatásra, de szerintem megérte. Gyerekeimnek is nagyon tetszett és ők a mérvadók, ha már egyszer miattuk mentünk moziba. 🙂

Mostanában nem volt olyan mese, amit egy ötévessel is megnézhettem úgy, hogy ne félt volna rajta. Sőt, a Zootropolison a 7 éves is félt néhol, a Dinó tesó pedig szerintem egy nagy tévedés volt.

Végre egy olyan film került a mozikba, amit már mindnyájan vártunk. 3D-ben néztük és nem véletlenül, nagyon vártuk, hogy a tengeri élővilág megelevenedjen előttünk.

A főszerepben ebben a részben Szenilla. Most döbbentem csak rá, hogy angolul Dory a neve, a magyarítás valószínű a szenilisségére utal, de szerintem találóbb.
Az első részből ismert hebehurgyasága itt csak fokozódott, viszont sikerült valahogy ezt a rövidtávú memóriavesztést úgy hozniuk a készítőknek, hogy se nem volt idegesítő, se nem szánalomra méltó, pont annyira vicces, hogy még szerethető legyen a figura. Sőt, bevallom, most Pizsiben csalódtam nagyot, néhol eléggé szenya volt Szenillával.

Kedvenc figurám viszont Hank lett, nekem nagyon tetszett a szabadulóművész, átváltozó polip. 🙂
A vaksi cápa, a hipochonder bálna, a kissé ketyós madár – Becky és a két lusta fóka mind-mind nagyon jól megformált karakterek, sőt, visszatérnek régi kedvenc teknőseink is, hogy ismét segítsenek bajba jutott haltársaiknak.
Valamint végre megtudjuk, hogy az “Ússz és evezz” dal honnan maradt meg Szenilla fejében.

A slussz poén viszont Kautzky Armand. 🙂 A gyerekek nem is értették, hogy min nevetek, mikor a magyar James Bond megszólalt, hogy üdvözöl és körbe vezet minket a vízi világon és őt hogy hívják. Az eredetiben Sigourney Weaver a “hang” és ott nem hallottam, hogy bemutatkozott volna, nálunk bevállalták a poént a szinkronosok.
Talán a gyerekek ennek a filmnek a hatására kicsit jobban odafigyelnek a vízben élő állatokra, hogy ne szennyezzék a tengert és hogy nem tapizzuk és nyomkodjuk az állatokat, még ha halsimogatóban vagyunk is, mert nem szeretik.

Összességében számomra 7,5/10, mert nem egy kirobbanó alkotás, viszont szerethető és aranyos, biztos sokszor megnézik majd a lányaim (és ennél fogva nekem is meg kell majd.)

Viszont ráadásként kapunk egy nagyon cuki, pár perces plusz mesét a nagyfilm előtt, szintén 3D-ben, Szalonkáról.

http://videa.hu/videok/filmklub/film-animacio/szalonka-reszlet-pixar-fVWIPCi2phQj4try