Készülőfélben Benedict Cumberbatch új sorozata

A Sherlock és a Doctor Strange sztárja 5 részes limitált szériát készít a Showtime számára, Edward St. Aubyn regénysorozata alapján, melynek főszereplője Patrick Melrose, akinek karakterét és történetét a szerző részben-egészben saját élete alapján írt meg.

A sajtóközlemény szerint a sorozat a felsőbb társadalmi körök humoros kritikája, amely Melrose, az arisztokratikus és szemtelenül vicces playboy útját követi nyomon, aki szörnyen agresszív apja és csendben mindent eltűrő anyja által okozott sérüléseket igyekszik kiheverni.

Az öt epizód egy-egy regényt fog felölelni: Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk, és At Last. Az első könyv Melrose hányatott gyerekkorát meséli el, melyben édesapja bántalmazása miatt rengeteget szenvedett, míg a folytatások a drogfüggés, felépülés és végül az apává válás témáit feszegeti majd.

A forgatókönyvet David Nicholls, az Egy nap szerzője adaptálja majd képernyőre, Benedict Cumberbatch nem csupán főszereplője, de executive producere is lesz a sorozatnak Michael Jackson és Rachael Horovitz (Pénzcsináló) oldalán.

A forgatást augusztusban kezdik meg New Yorkban és Londonban, valamint Dél-Franciaországban.