Februári magyar sorozatpremierek

Az év újonc sorozata magyarul, misztikum, vámpírok, sci-fi és havi HBO ajánló – ez a hónap sem lesz unalmas.

Februárban saját gyártású sorozattal jelentkezik a RTL Klub, de a kosztümös krimik kedvelőinek (azaz nekem) is jó hír, hogy Miss Fisher rejtélyes esetei is folytatódik szinkronosan a 2. évaddal.

A vámpírok rajongóinak ajánlom szeretettel a Prime műsorán induló The Originals – A sötétség kora című Vámpírnaplók spin-off sorozatot, amely a tini-vérszívó vonalat (többé kevésbé) mellőző szórakozást biztosít majd – feltéve, hogy a magyarítás nem rontja el a hangulatot.

Aki igazi, igényes, keserédes dramedyre vágyik, az semmi esetre se hagyja ki a Rólunk szól premierjét, mert a műfajban nagyon régen született ennyire eredeti, és szívmelengető darab, valamint nem mellékesen jól esik a női szemnek Milo Ventimiglia vagy Justin Hartley jelenléte is. (és ha rám hallgattok, ne dőljetek be a hivatalos sztorinak).

Ráadásképp világpremierrel kerül bemutatásra a FOX-on a Marvel Televisionnel együttműködésben készült Légió (Legion) című sorozat, amely az X-Men univerzumba kalauzol el minket, és nem ígérkezik mindennapi és könnyen emészthető szórakozásnak.

Úgy tűnik, hogy nincs új hónap HBO sorozat nélkül, egy komikusokról szól vígjáték vár ránk a csatornán, egy sztárokkal teletűzdelt titkokkal teli minisorozat mellett.

UPDATE: Kémeink most jelentették, hogy a 24: Legacy még ebben a hónapban bemutatásra kerül kishazánkban is, 24: Újratöltve címmel. Horrorrajongóknak kedvez a Viasat 6 a felnőtt Damien kalandjaival, és folytatódik a 6. évaddal a Hawaii Five-0 is.

1.
Humor+ : Amerikai fater (American Dad) – 9. évad (dupla résszel)
HBO3 : Félvilágok (Halworlds) – 2. évad
2.
RTL Klub: A hatalom hálójában (Damages) – 5. évad
RTL Klub: A mi kis falunk – sorozatpremier, saját gyártású sorozat
A szlovák eredeti alapján készült nagy magyar falusi valóságot bemutató sorozat, amely egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző.

RTL Klub: Cobra 11 – 20. évad
Humor+: Whitney élete (Whitney) – 2. évad
4.
Humor+: Az ítélet: család (Arrested Development) – 4. évad
Viasat3: Egy nap a világ
Izaura TV: Katalin cárnő (Ekaterina) – sorozatpremier
Zsófia Auguszta Friderika porosz hercegnő Szentpétervárra érkezik, hogy I. Erzsébet orosz cárnő utasítására hozzáadják unokaöccséhez, Péterhez, a következő uralkodóhoz. A fiatal hercegnő mindenben meg akara felelni vendéglátóinak, ez azonban nem olyan egyszerű feladat a háttérben működő hatalmi játékok és a személyes vágyak közepette.

5.
HBO: A hatos/SIX (Six) – szinkronos premier
6.
Viasat3: Lucifer – 2. évad
Viasat3: Rólunk szól (This is us) – sorozatpremier
A Rólunk szól négy ugyanazon a napon született embert mutat be, akiknek a történet előrehaladtával egészen különleges módon fonódik össze az élete. Az őszinte és provokatív, többszereplős családi történet már indulásakor hatalmas siker volt.
A három Golden Globe-díjra jelölt sorozat az Egyesült Államokban hétről hétre tizenötmillió nézőt ültet a képernyők elé, melynek köszönhetően újonc létére az őszi televíziós szezon harmadik legnézettebb network tévés sorozata lett a tengerentúlon. Az Amerikai Filmintézet beválasztotta a tavalyi év tíz legjobb sorozata közé, olyan produkciók mellett, mint a Trónok harca, vagy a II. Erzsébet fiatalkorát bemutató The Crown. A NBC pedig most jelentette be, hogy további két évadot rendelt a sorozatból.

AXN: Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black) – sorozatpremier
A Ryan McGarry díjnyertes dokumentumfilmjén alapuló Vészhelyzet: Los Angeles a sürgősségi osztályok feszült világába kalauzol el bennünket. Dr. Leanne Rorish (Marcia Gay Harden), négy új rezidense Christa Lorenson (Bonnie Somerville), Malaya Pineda (Melanie Kannokada), Mario Savetti (Benjamin Hollingsworth) és Angus Leighton (Harry M. Ford), valamint Leanne bizalmasa, a vezető nővér Jesse Sallander (Luis Guzman) történetén keresztül belepillanthatunk abba, milyen az, amikor a csekély rendelkezésre álló eszköz-és erőemberforrás ellenére minden beteget a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban el kell látni…

Cartoon Network: Parkműsor (Regular Show) – 8. évad
7.
Prime: The Originals – A sötétség kora – sorozatpremier
Az ősi vámpír klán tagjai, Klaus és Elijah visszatérnek New Orleansba, abba a városba, melyet 300 évvel ezelőtt együtt építettek, és amelynek hosszan királyai is voltak. Azzal nem számolnak, hogy az eltelt idő alatt megváltozott ott minden, nem fogadják őket örömmel, mert más vette át a helyüket.

8.
Comedy Central: Agymenők (The Big Bang Theory) – 10. évad
Viasat3: Gordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell’s Kitchen US) – 13. évad
9.
AXN Black: Alkonyattól pirkadatig (From Dusk Till Dawn) – 3. évad
FOX: Légió (Legion) – sorozatpremier
A Légió egy zavarodott fiatal története, aki talán több egyszerű átlagembernél. A sorozat középpontjában David Haller (Dan Stevens) áll, aki tinédzserkora óta küzd mentális betegségekkel. Skizofrénként diagnosztizálták és éveket töltött elmegyógyintézetekben, de egy másik beteggel való különös találkozása után szembe kell néznie azzal az eshetőséggel, hogy a fejében hallott hangok és látomásai nagyon is valóságosak.

Prime: Gotham (Gotham) – 2. évad
10.
RTL Spike: Sötét árvák (Orphan Black) – 2. évad
Megamax: A Degrassi gimi (Degrassi: The Next Generation) – 11. évad
12.
Disney Csatorna: Kirby Buckets kalandjai (Kirby Buckets) – 2. évad
Duna: Miss Fisher rejtélyes esetei (Miss Fisher’s Murder Mysteries) – 2. évad
13.
HBO: Csajok – 6. évad
AMC: The Walking Dead – 7. évad (9. résztől)
Disney Csatorna: Laborpatkányok (Lab Rats) – 3. évad
FOX: The Walking Dead (The Walking Dead) – 7. évad
Nickelodeon: Nicky, Ricky, Dicky és Dawn (Nicky, Rick, Dicky & Dawn) – 3. évad
14.
Prime: Hawaii Five-0 (Hawaii Five-0) – 6.évad
15.
RTL Klub: Szulejmán – 4. évad
16.
COOL: Rejtjelek (Blindspot) – 2. évad
17.
HBO3: John Oliver-show az elmúlt hét híreiről (Last Week Tonight with John Oliver) – 4. évad
18.
VIASAT3: Zűrös viszonyok (Mistresses) – 2. évad
19.
HBO: Manchester sötét oldalán (No offence) – 2. évad
20.
HBO: Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies) – sorozatpremier
Az HBO új, 7 részes minisorozatában Reese Witherspoon, Shailene Woodley és Nicole Kidman olyan anyukákat alakítanak, akiknek azért fonódik össze a sorsa, mert gyermekeik egy óvodába kezdenek járni. A bonyodalom akkor kezdődik, mikor egyre több közös titokra derül fény, és egy gyilkosság is bekavar a képbe.

HBO: Megborulva (Crashing) – sorozatpremier
Judd Apatow újabb vígjátéksorozatot készített az HBO-nak: Pete (Pete Holmes) egy kedves, melegszívű, feltörekvő stand-up komikust alakít New Yorkban, aki rajtakapja a barátnőjét, hogy az megcsalja, így költözni kényszerül. Mivel azonban nincs hova mennie, így a szintén komikusként dolgozó haverok kanapéján húzza meg magát.

Cartoon Network: Nexo Knights (LEGO Nexo Knights) – 3. évad
VIASAT6: Gázos páros (You’re The Worst) – sorozatpremier
Komikus szerelmi történet arról, hogy mi történik ha két önpusztító ember szerelembe esik egymásba és megpróbálják a lehetetlent – összejönni egymással. Egyikük sem mozog otthonosan a kapcsolatok világában, ebben pedig leginkább nehéz természetük játszik szerepet. Senkivel sem találják meg a közös hangot, amíg végül egymásra nem találnak.

21.
VIASAT6: 24: Újratöltve (24: Legacy) – sorozatpremier
Egy új nap. Egy új hős. Egy fiatal katona visszatér az Egyesült Államokba, azonban a múltja is elkíséri, mely az életét is fenyegeti. Mivel nincs hová fordulnia, a férfi a CTU segítségét kéri, ugyanis tudomása szerint Amerika történetének legnagyobb terrortámadása van készülőben. De vajon kiben bízhat meg teljesen? A versenyfutás az idővel elkezdődik.

22.
VIASAT6: Damien: A sátán kegyeltje (Damien) – sorozatpremier
A sorozatban a már felnőtt Damien Thorn életét követhetjük nyomon, aki egy háborús fotográfus. Damien, az 1976-os Ómen c.film rejtélyes gyerekhőse, tudomást sem véve az őt körülvevő sátáni erőktől cseperedett fel. Munkája miatt élete rengeteg tragédiával van kikövezve, miközben üldözik őt rejtélyes múltjának feltörő emlékei is. Damien elkezd emlékezni és hinni a sorsában, hogy ő maga az Antikrisztus.

23.
AMC: Humans – 2. évad
24.
Duna: Csak színház és más semmi – 2. évad
VIASAT6: Z, mint zombi (Z Nation) – 3. évad
27.
Cartoon Network: Nagyfater bátyó (Uncle Grandpa) – 4. évad