Receptajánló: Pilisi aprófalatok Medve sajtos bundában

Egy termékteszt során kipróbáltam az új Ementáli sajtos Medve szendvicskrémet főételhez is felhasználva.

Havonta legalább egyszer van Pilisi aprófalatok nálunk. Lányom nagy kedvence, mégsem igazi rántott hús, ráadásul lehet hozzá kethupot enni. Szerintem ez az utóbbi a fő indoka annak, hogy szereti. 🙂
Elméletileg gyorsabban el is készül, mintha szeletben rántanánk a húst és ezt lehet csirke- vagy pulykamellből is készíteni (én inkább a csirkét preferálom). Csak én fokhagymás tejbe szoktam áztatni a felkockázott húst legalább 2-3 órára, de ha lehetőség van rá, akkor egy éjszakát is áll a hűtőben így a hús. Porhanyósabb és finomabb is lesz.

Mivel épp teszteltem a Medve sajtot, így gondoltam egy nagyot és belekevertem a panírba. A teszt olyan jól sikerült, hogy ezentúl csak sajtos panírral készítem majd! Könnyebb, puhább, finomabb lett így a panír.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell filésajtkrém
  • 1 tégely Ementáli sajtos Medve szendvicskrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • liszt
  • 1 kávéskanál só
  • olaj a sütéshez
  • tálaláshoz reszelt sajt és ketchup

Felkockázom a csirkemellet, összekeverem a sóval és az összenyomott fokhagymával és legalább 2-3 órára (de ha lehet, akkor egy éjszakára) hűtőbe teszem annyi tejjel, ami ellepi.

A tojást összekeverem a Medve sajttal és annyi lisztet teszek hozzá, amivel sűrű, nokedlitészta állagot kapunk.

Beleforgatjuk a csirkemell darabokat a tejjel együtt, nem kell lecsöpögtetni. Így hígabb lesz a panír, azért kell sűrűbb az elején.

Az olajat felmelegítjük (serpenyőben annyit, ami ellepi a húsokat), de csak kis lángon sütjük ki a húst benne, hogy ne égessük a panírt rögtön, hanem süljön át benne a hús, ami kb. 5 perc.

Rizzsel, reszelt sajttal és ketchuppel kínáljuk.

IMG_4762net