Receptajánló: Megreformált túrógombóc

A túrógombóc az, amit valahogy nem tudok jól megcsinálni, hiába a nagyon finom, elronthatatlan receptek, szétfőnek vagy kő kemények lesznek. Lányaim pedig imádják, így muszáj próbálkoznom.
Egy kedves barátnőmtől kaptam egy tényleg szuper receptet, amihez nem kell a gombócokat kifőzni és sokkal rövidebb idő alatt elkészül. Kicsit módosítottam rajta, az alap recept vízben főzi a darát és zsemlemorzsával borítja a gombócokat.
Ez pedig az én változatom:

Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg kukoricadara
5 dl tej
3 zacskó vaníliás cukor
1 citrom

panírozáshoz durvára őrölt, porcukros dió

A tejbe pici sót rakunk és megfőzzük benne a kukoricadarát. Amint sűrűre főtt, levesszük a tűzről és a túrót hozzákeverjük, belereszelünk 1 citrom héját és belefacsarjuk a fele citrom levét (ez kevesebb is lehet, ha gyerek van a háznál vagy nem úgy szeretjük, mert így túl savanykás lehet), majd hozzáöntjük a vaníliás cukrot is. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából és meghengergetjük a porcukros dióban.
Porcukros tejfölt kínálunk hozzá.
Gyorsan kész van, 15 gombóc lesz egy ilyen adagból. Pille könnyű és hidegen is finom. Nálam ez marad a bevált túrógombóc. 🙂

Ui.: Figyelni kell a túró állagára. Egyszer egy adagom túl puha lett, mert nagyon krémes volt a túró, jobb hozzá a szárazabb változat. Kicsit eldeformáltak lesznek, ha túl puha és nem lehet jól formázni, de ettől függetlenül így is nagyon finomak.

Így eperszezonban (vagy azon túl is házi lekvárt felhasználva) kínálhatjuk eperöntettel is. 🙂