Receptajánló: Gyors és könnyű fánk, nem csak farsangra

Ki mondta, hogy fánkot csak farsang idején lehet enni? Bármikor jól jön egy finom és gyors édesség.

Könnyen elkészíthető és nagyon finom ez a fánk, házi baracklekvárral ajánlott fogyasztani. 🙂

Hozzávalók:

1 kg liszt
5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél dl rum
csipet só

A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk (nem kell az élesztőt felfuttatni a tejben, elég belemorzsolni a tésztába) és a duplájára kelesztjük.

Ujjnyi vastagságú karikákra szaggatjuk (vizespohár teljesen megfelelő a célra) és ismét kelesztjük 20-25 percet. Bő olajban kisütjük.

Jó étvágyat!