Pillekönnyű túrófánk sütőben sütve

Az egész család nagyon szereti a túrófánkot, de 49,- Ft/db áron hiába nagyon finomat lehet kapni az egyik áruházláncban, drága mulatság egy családra való adag. Ráadásul nem is nagy kunszt összedobni, hamar készen van, csak a megfelelő állagot kell előállítani.

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg tejföl
  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 dl citromlé
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só

A tojásokat a cukorral robotgéppel 5 perc alatt alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is és óvatosan összekeverjük.

Én a nagy méretű muffin sütőformát olajoztam ki ecsettel és 3/4 részig töltöttem a tésztával őket, de legközelebbre beszerzek kisebb méretű sütőformát és főleg olyat, amiben golyó formára lehet őket sütni.

Ezek, mivel elég nagyok, így jó 35-40 perc kellett nekik a 175 fokra előmelegített sütőben, illetve 30 perc volt 175 fokon, majd levettem 165-re még 10 percre, akkor sültek át teljesen és a külsejük nem égett el. A kisebb formák valószínűleg megsülnek 25-30 perc alatt maximum és nem kell állítgatni a hőfokot. Ebben a formában 20 db lett, de én két darabbal is már jóllaktam.

Még melegen porcukorba forgatom őket és be is faljuk, mert gyorsan fogynak. 🙂

Megjegyzés 2018. február:

Nem egyszer csináltam már meg ezt a receptet. Most az iskolai farsangra dupla adag túróból és kaptam végre Nagyi titka extra finom süteménylisztet is hozzá. Viszont annyira puha volt túró, jó frisset sikerült vennem az Aldiban ezek szerint (hiába zsírszegény), másfélszer annyi lisztet felvett, simán a duplázott adaggal nagyon híg lett. Úgyhogy nyugodtan sűrítsetek a tésztán, ha úgy látjátok, nagyon folyik.