Nagyon tömény, nagyon krémes, de sütni nem kell: Csokis, banános, tejszínes Oreo torta

Megosztotta a kóstolókat. Valaki szerint még hatszor ennyit kellett volna csinálnom belőle, valaki szerint viszont nem az igazi. Szerintem finom, de tömény.

Ennek a sütinek külön története van. Láttam egy külföldi videós receptet, onnan kaptam hozzá az ötletet. Pláne tetszett, hogy Oreo, meg krémes, meg hogy nem kell sütni.

Kezdjük ott, hogy alapból mondtam, hogy én az Oreo-s rétegre nem karamellát fogok tenni, mert azt nem szeretem, lesz csokipuding. De akkor már csináljuk rendesen, házi csokipuding lesz belőle! Mikor viszont nekiálltam a sütinek (este 7-kor, mert mi az nekem, egy óra alatt összedobom!), én voltam Bagaméri, de konkrétan! “Megh vattyok átkozva!”

Túl kevés lett a kekszhez a vaj, aztán meg túl sok, de volt még a gyereknek köröskeksze, az még ment hozzá. Közben felvertem volna a habot, vaj lett belőle. MIVAAAAN??? Verem a másikat, grízes (ugyanaz a vétel, 2017. február 10-ig jó, hmmm, megyek reklamálni!). Még jó, hogy volt az előző vásárlásból egy utolsó doboz, na az sikerült. Kekszalap le. Főzött csokikrém rá. Banán rá. És amikor ráöntöd a csokit és rájössz, hogy a tejszín kimaradt… na az a felbecsülhetetlen, Mastercard meg sehol! A nagyja visszaönt a lábosba, tejszínhab elken, majd csokikrém ráken, szerencsére még volt annyi, ami befedte. Dafkéból szórtam rá kókuszreszeléket! Mert egyébként tört dió kellett volna rá, de nem volt. 😀

Szóval akkor ez egy vadonás új sütirecept, nyomokban tartalmazza az eredeti ötletet, de én úgysem csinálok meg semmit úgy, ahogy látok, hanem ahogy nekem tetszik. 😉

Hozzávalók:

  • 25 dkg Oreo
  • 10 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 15 dkg mandula (vagy mogyoró)
  • 25 dkg vaj
  • 3-4 (vagy két hatalmas púpos) ek. kakaó
  • 2 púpos ek. kukorica étkezési keményítő
  • 6 dl tej
  • 10 dkg főzőcsokoládé vagy étcsokoládé
  • 2 dl tejszínhab
  • 4 ek. porcukor
  • 2-3 banán

Az Oreo-s kekszet, a teljes kiőrlésűt és a mandulát (vagy mogyorót) ledaráljuk, tálba öntjük és 20 dkg olvasztott vajjal elkeverjük. A tepsi aljára én sütőpapírt tettem, hogy könnyebben kijöjjön (oldala csatos), de tehetünk folpackot is körbe. Simítsuk bele a kekszalapot úgy, hogy mindenhová jusson, körbe is végig, hogy magas fala legyen a sütinek.
A tejszínhabot közben verjük fel jó alaposan keményre, adagoljunk hozzá 2 evőkanál porcukrot.
A kakaót és a keményítőt és 2 evőkanál porcukrot elkeverjük homogénre, felöntjük a tejjel, majd összefőzzük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A csokit kockázzuk fel és gőz fölött 5 dkg vajjal olvasszuk meg.
A banánokat szeleteljük fel. A kekszalapra öntsük a kihűlt pudingot, rakjuk végig a szeletelt banánnal, öntsük rá a tejszínhabot, kenjük el rajta egyenletesen, majd az egész tetején oszlassuk el az olvasztott csokit egyenletesen.

Ha kedvünk tartja megszórhatjuk kókuszreszelékkel, durvára darált mandulával vagy mogyoróval, attól függ, hogy mit használtunk a tésztájához.

Ui.: Én már tudom is, hogyan fogom legközelebb variálni: a csokipudingba megy reszelt narancshéj és rum(aroma).

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.