Mert gyerekjáték a sütés: Almás-diós sütemény

Az oviban csinálták meg ezt tavaly a gyerkőcök és lányom úgy jött haza, hogy ez nagyon ízlett neki. Muszáj volt hát elkérnem a receptet az óvónénitől, mert végre egy sütemény, amit a gyerek is megeszik! Azóta nagy kedvence a családnak, gyorsan kész és annál gyorsabban el is fogy. 🙂

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:

6 tojás
20 dkg porcukor
45 dkg reszelt alma (3 nagyobb darab)
15 dkg darált dió + 10 dkg durvára vágott dió
35 dkg liszt
1,5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom héja
fél citrom leve (vagy 1 dl narancslé)
1 kis üveg meggy

20151204_193354Almát lereszeljük és becitromozzuk (ha nincs otthon, akkor narancslé is jó, én azzal csináltam). Lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, darált diót összeforgatjuk, beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük az almát. Belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a meggyet és a durvára vágott diót.

175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.