Lidl szakácskönyv teszt: Spagetti pirított kelkáposztával és baconnel

A héten tesztsorozat indul, az eddigi két megjelent Lidl szakácskönyvből böknek a lányaim és én azokat főzöm. A pirított kelkáposztás spagetti az első kiválasztott.

Alapjában véve nagyon tetszenek a Lidl-s szakácskönyvek. Stílusosak, szépen fotózottak, finomnak néznek ki az ételek, könnyen elkészíthetőek és persze fő, hogy minden kapható hozzá bármelyik üzletben, nem kell felkutatni a fél várost egy-egy hozzávalóért.

Az első recept a még tavaly megjelent könyvből van. Csak egy picit változtattam. Alapjában véve amin megakadt a szemem, hogy a könyvben a képen a mogyoró nem durvára van vágva, mint ahogy írják, hanem csak félbe és pirítva sincs. Viszont leírásban nem is találom, hogy mikor kéne pirítani, csak az volt írva, hogy a végén hozzáadjuk a pirított mogyorót. Picit ráncoltam a szemöldököm, de nem akadtam fent, megoldottam a problémát. Íme tehát ahogy én csináltam.

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 25 dkg, kb. fél fej kelkáposzta
  • 10 dkg gorgonzola
  • egy kis friss aprított petrezselyem
  • kb. 20 szem hámozatlan mogyoró
  • só, bors

A spagettit megfőzzük „al dente”, ők úgy írják, hogy „fogkeménységűre”, szóval tökéletesre, ne főzzük szét.

A bacont felaprítom, a mogyorót megpucolom és félbeszedem. Egy nagy, magas falú serpenyőbe dobom előbb a szalonnát, majd mikor pici zsírt eresztett, mehet hozzá a mogyoró és pár percig együtt pirítom őket, amíg aranybarnák lesznek, éppen csak hogy megkapja a mogyorót. Közben felaprítom a hagymát, a kelkáposzta felének kivágom a torzsáját, majd csíkokra vágom. Egy kis tálkába kiszedem a bacont és a mogyorót és a zsírhoz még keverek 2-3 evőkanál olajat teszek, attól függ, hogy mennyit engedett a bacon. Rádobom a hagymát és a kelkáposztát. Addig pirítom őket, amíg a kelkáposzta összeesik, a hagyma megpirul, közben sózom, borsozom (én egy fél teáskanál sót és fél teáskanál borsot használtam).

Hozzárakom a kifőtt tésztát, és kis lángon tovább kevergetem őket, ráolvasztva a gorgonzolát. Hozzákeverem a mogyorót és a bacont és a végén az apróra vágott petrezselymet.

Lehet tálalni. Jó étvágyat!

Jelentem, nálunk felnőtteknél bevált, nekünk nagyon ízlett, biztosan elkészítem máskor is.