Színdarab ajánló: Thália Színház – Ketten egyedül

A Thália Színházban a Ketten egyedült tavaly május 9-én mutatták be és mi még rögtön az elején eljutottunk rá. Nem volt meglepő a teltház és még jó sokáig fog ez a darab így menni, abban biztos vagyok.

Számomra Schell Judit és Csányi Sándor neve már egyértelműen elég volt a jó darabhoz. A színdarabot az a Goda Krisztina jegyzi, aki már rendezte a párost a Csak szex és más semmiben. Azt filmet is imádtam, ez a darab is nagyon szuper lett!

A nyitó jelenet nagy sötétség, viszont egyértelmű há6x7a2348lószobai hangok. Mielőtt nagyon zavarban kezdenénk érezni magunkat, kapunk egy-két dialógust:
Cs.S: „-Begörcsölt a vádlim.”
S.J: „- Tudok segíteni?”

Cs.S: „- Most mit csinálsz?”
S.J.: „- Iszom.”

És ezzel máris teljesen életszerű a szituáció és dől a nézőtér a nevetéstől, mikor a színészeket még nem is láttuk. Aztán fény és már látjuk őket, ágyjelenet vége, de még az ágyon fekszenek. Nekünk hölgyeknek nagyobb szerencsénk van, megcsodálhatjuk Csányi Sándor kigyúrt felsőtestét, igazi dokkmunkás kinézete lett és a darabban szinte végig csak trikó van felül rajta. A férfiaknak Schell Juditból az elején semmi nem jut, mert jól rejti magát a szatén takaróval, úgy is vonul ki a fürdőszobába felöltözni, majd a darabban is csak bugyi és melltartó, amit maximum mutat magából, pedig biztos vagyok benne, hogy sokan cserélnének Csányi Sándorral, mikor leviziteli, hogy mi van a köntös alatt. 😉

tn_6x7a2646Rengeteg a poén, nagyon sokat nevettünk. Mint, mikor Frankie (Schell Judit) megkérdezi Johnnyt (Csányi Sándor), hogy miért nem moziba mentek az első randin. Mire a válasz az, hogy azt ki kell érdemelni, mert előbb szex, aztán még több szex, majd azután jöhet a mozi!
Vagy mikor Johnny közli, hogy színésznek kellett volna állnia. 🙂
Rácsodálkozhatunk Csányi Sándor fenomenális zöldségaprító technikájára is (ugye szerepe szerint szakács), gyanítom Jamie Oliver-től vett leckéket titokban.

Mindeközben szép lassan kibontakozik előttünk egy teljes kapcsolat, minden pozitívumával és Downloadhátulütőjével, de ők lerendeznek mindent az első randin. Hatalmas vallomásokat szerelemről, jövőképről, félelmekről és fájdalmakról a múltból. Lehervadós szexpróba vagy éppen üvöltözős veszekedés és utána a kibékülés. Johnny mennyire akar egy új életet, egy új kapcsolatot és ezt mennyire nyomulósan teszi, ami Frankie-t megrémiszti, mert ő már túl sokszor és nagyot csalódott.

Valljuk be, azért nekünk is rémisztő lenne egy ilyen fazon, aki az első randin Hamletet idéz és szerelmet vall és arról beszél, hogy világ életében ezt a kapcsolatot kereste, és hogy vegyük már észre, hogy a sok-sok hasonlóság az életünkben az egy hatalmas jel!
A másik pillanatban pedig abszolút elhisszük neki, mikor belenézünk a szemébe. A könnyem hol a nevetéstől csordult ki, hol attól a hatalmas érzelemtől és a csöndtől, amit ki tudtak váltani, hogy a nézők egy emberként tartják vissza a lélegzetüket és várják a következő mondatot.
Ezt mind belesűrítik másfél órába. És mi még néznénk tovább, kíváncsian a további életükre, de zárják az egészet egy ütős poénnal._dep5904

Megnézném-e még egyszer? Meg. Bármikor. Többször is.

(Képek forrása: thalia.hu )

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .