Könyvből mozi: 2016-os filmbemutatók bestsellerek alapján

Idén is jó pár film készül bestseller alapján. Ez a lista korántsem teljes, ezek azok a könyvek, amiket én szeretnék elolvasni még mozizás előtt.

mielőttmegismertelekAz első rögtön egy olyan könyv, amit már sok helyről hallottam dicsérni, ez pedig Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek regénye.

Louisa Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait… 
Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes… 
Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?

Az előzetes még jobban meggyőzött, hogy ezt nekem olvasnom és látnom kell! Ha hinni lehet a híreknek, június 16-án lesz a hazai premier. Ha jól sejtem, nagy halom zsebkendőt kell a popcornom mellé bekészítenem.

AliceSzintén nyáron érkezik az Alice tükörországban. Bizonyára sokan ismeritek a könyvet, én is gyerekként olvastam utoljára és bevallom, Alice történetei sosem tartoztak a kedvenceim közé. A képen látható kiadás volt meg. Viszont az előzetes alapján nagy kedvem lett megnézni a filmet, 3D-ben biztos fantasztikus élmény lesz!

Minden tükör kész varázslat: megkétszerezi a világot! Szinte kedvünk támad belépni és körülnézni abban a másik világban. Bizonyára mindenki érezte már ezt a vágyat, legalábbis gyermekként. Ám amire mi csak vágyunk, azt Alice véghez is viszi. A kandalló fölötti nagy tükörben ez a bájos és talpraesett leányka átlép egy különös, bolondos birodalomba. Itt a megelevenedett sakkfigurákon kívül olyan fura lények fogadják, mint a zsemlepke, a hintalódarázs, aztán Subidám és Subidú, no meg Dingidungi, hogy az Egyszarvúról meg Gyilkanyesszről ne is beszéljünk. Sok veszély közt, sok mókás kalandon át jut el Alice odáig, hogy királynővé koronázzák. A gyermekirodalom nagy angol klasszikusa, Lewis Carroll mellesleg a matematika professzora volt. Alice alakjaként barátja kislányát, Edith Lidellt tette halhatatlanná.

 

legendásállatokHa már Harry Potter elvonási tüneteink lennének, íme egy újabb könyv a varázslók világából, a Legendás állatok és megfigyelésük.

„Minden valamirevaló mágusháztartásban megtalálható a Legendás állatok és megfigyelésük egy példánya. Most – de csakis egy adott ideig – a mugli olvasóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megtudják: hol él a quintaped, mivel táplálkozik a puffskein és miért nem tanácsos knarlok számára kint hagyni bármilyen élelmet.

A kötet megvásárlásával ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely csodásabb bármilyen varázslatnál. Ha ezt nem így érezné, csak abban reménykedhetek, hogy ha netán Mantikór támadna önre, az arra járó varázslók kegyesebbek lesznek önhöz.

Albus Dumbledore”

Bevallom, már volt a kezemben a könyv, de nem igazán kötött le, csak bele-beleolvastam, viszont a bemutató nagyon tetszik, a filmet biztosan megnézem.

infernoNagy kedvenceim Dan Brown könyvei, főleg Robert Langdon történetei. Már olvasás közben sem tudok elvonatkoztatni Tom Hankstől, hogy őt lássam magam előtt a történetben, hiszen egyik kedvenc színészem is, tökéletes a szerepre.  A sorozat megfilmesítése eddig is fordított sorrend volt (előbb filmesítették meg a Da Vinci-kódot, mint az Angyalok és démonokat, most is Az elveszett jelkép lett volna soron), így most az Inferno került sorra.

A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel…

A filmet Budapesten is forgatják, októberben lesz a bemutató, végre a trailer is megérkezett!

covers_146907A végére hagytam azt, amivel már régóta kacérkodom, vagy három éve itt csücsül a polcon, pedig még férjem is ajánlotta, hogy nagyon jó könyv, csak valamiért félek nekikezdeni. Talán a könyvben lévő nyomasztó fotók tehetnek róla. Ez pedig Ranson Riggs – Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei könyve.

Egy rejtélyes sziget … 
egy elhagyott árvaház … 
izgalmas, megindító és csodálatos történet
Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.
Volt egy fiú, akit egyáltalán nem lehetett látni, ha nem viselt ruhát, aztán egy lány, aki a csupasz kezében hordozta a tüzet. Volt két nővér, akik úgy beszélgettek egymással, hogy egyetlen szót sem szóltak és egy lány, aki úgy járt, hogy a lába nem érintette a földet. Olyan könnyű volt, hogy madzagot kellett kötni a derekára, hogy el ne repüljön.
És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár.
Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.
Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.

Megérkezett az előzetes is, nem kevésbé felkavaró, számomra kicsit ijesztő, de valami fantasztikus látvány. Bemutató szeptemberben Eva Green-nel a főszerepben és Tim Burton rendezésében.