A Ford of Spain hatalmas újítása: Autóutat szimuláló bölcső

Megvan a friss szülőként debütáló, az alvás hiánya miatt zombiként kóválygó felmenők csodafegyvere végre! A Ford of Spain és a madridi Espada y Santa Cruz dizájn stúdió megálmodta és kivitelezte – a bizton állíthatom, hogy az idei év legnagyobb durranását – az autóutat szimuláló bölcsőt!

Mi ezt megúsztuk, de volt olyan ismerősöm, aki élt a gyerekaltatás eme módjával, az épp ész megőrzése céljából. Nem átallottak az éjszaka közepén kocsiba vágódni a gyerekkel együtt és kómásan járni az utcákon a köröket, hogy kis nyugtuk és CSÖND legyen végre!

Nálunk ezt babakocsis verzióban kellett volna legyártatni, göröngyökkel, mert az volt a menő. A hepehupás, földes utcák (még szerencse, hogy akkor még akadt ilyen nem is egy a környéken), a friss aszfalt és a sima felszín ébresztő hatással volt a gyerekre.

Szóval szerintem most sok szülő fellélegez és feltöri a családi megtakarítást inkább, hogy megvásárolják a megérdemelt pihenést. Bár bevallom, árat nem találtam, szóval ha felfedezitek valahol, tájékoztassatok!

A Max Motor Dreams tehát egy bölcső, ami teljes mértékben szimulálja az autóban alvást, de sokkal kényelmesebben és biztonságosabban. Arról nem is beszélve, hogy így a szülők is alhatnak, nem csak a gyerek. Biztos jönnek majd az ellenzők és okosok, hogy milyen káros hatással van ez a babára, mert a fények és a mozgás, de ilyenekkel ne is foglalkozzunk!

Szóval van ez a számomra letisztult formájú, egyszerű fehér bölcső, amin a fa berakás hozza az autó hatását. Mindezekhez a bölcső alja mozog, mintha az autó haladna vele vagy kanyarodna. A tetején körben LED fények futnak, amik imitálják az utcai fényeket, alulról pedig a motor halk zaja hallatszik egy hangszórón keresztül. Nem tudok erre mit mondani, csak hogy zseniális! Mindezekhez természetesen tartozik egy applikáció a telefonunkra, amin fel tudjuk venni a szokásos útvonalainkat és beprogramozni a bölcsőnek, hogy mondjuk a nagyiékhoz vezető út altassa a gyerkőcöt.

A kutatások azt mutatják, hogy a gyermekük első évében a szülők 44 napnak megfelelő alvásidőt veszítenek. Itt van a megoldás a problémára!

“Sok évnyi anyukákkal-apukákkal való beszélgetés után tudjuk, hogy az újszülöttek szüleinek gyakran reményük sincs egy jó éjszakai alvásra. Míg egy gyors kör a családi autóval csodákra képes és lenyugtatja a babát, addig szegény öreg szülőknek ébren és éberen kell lenniük a kormánykeréknél.” – mondta Alejandro López Bravo, a Max Motor Dreams tervezője.