Hóemberek hó nélkül – Ovis játékok palack-hóemberekkel

A műanyag kupakokat már felhasználtuk, most a palackokon a sor! Hó ugyan még nincs, hiába van december, de hóembereket tudunk gyártani így is.

Kreatív óvónénink újabb szuper ötleteit mutatom meg nektek. Lehet otthon is gyártani és játszani!

Gyűjtsük a különböző műanyag flakonokat, dobozokat. Legyen az samponos, pezsgőtablettás, ivójoghurtos vagy akár szemcseppes, bármelyikből lehet hóember. Csak egy kis képzelőerő, bármilyen kicsi anyag és alkoholos filc kell hozzá. Esetleg egy kis répaorrnak való kartonpapír. Utána pedig mehet a játék, a feladat mondjuk legyen a tornasorba rendezés.

3

A következő feladathoz szükségünk van maximum 12 db ugyanolyan flakonból készült hóemberre, 1 muffin-sütőre és néhány kartonlapra, amire a feladatokat rajzoljuk. A gyerekek feladata az, hogy a papíron lévő mintát lemásolják a muffin-sütőbe a flakonok segítségével.

2

Sorozatok gyakorlására jöhetnek a joghurtos flakonok, csak megfelelő színű sálat kell rájuk illeszteni és megfelelő mennyiségű gombot rakni a pocakjukra. A gyerekek feladata pedig megtalálni a négyzetháló megfelelő helyét nekik.

4

A következő feladathoz különböző méretű hungarocell golyókra lesz szükségünk és filctollra. A tetejükre mehet műanyag kupak kalapnak.
A gyerekeknek a feladata az, hogy a megfelelő képet a megfelelő hóember alá tegyék.

5

Az utolsó feladaton is van hóember! Ehhez viszont már csak papírra, filctollra és dobókockára van szükségünk.
Rajzoljunk fel sorozatokat és amit a gyerekek kidobnak, fel kell olvasniuk a papírról.

1