Három fronton támadnak a Barbie-k karácsonyra

Megint kiderült, hogy naiv voltam, mikor évi két Barbie filmre is azt mondtam, hogy elég és biztos nem is lesz több.

Két lány anyjaként elkerülhetetlen, hogy a Barbie babák és Barbie filmek beszivárogjanak a házunkba. Már tavaly megdöbbentem, hogy a Barbie-k bekerültek a moziba. Persze, még egy lehetőség, hogy lehúzzák az embert, meg hát valószínű is volt, hogy a DVD-k sikere hozza magával, hogy előbb-utóbb lesz belőle nagy film is. Barbie mindig is egy ikon volt, követendő példa a lányoknak, így lett belőle Szuperhős hercegnő, meg Titkos ügynök, aki megmenti a világot.

A Mattel úgy látszik egyre több bőrt próbál meg lehúzni a majd 60 éves babáról. Eddig azért látszott, hogy számítógépes a grafika, a régi mesék még elég pixelesek voltak, de évről-évre jobbak lettek. Ezeken nagyot dobott tavaly a mozis verzió, de a karakterek is kicsit mások lettek.
Most viszont ott tartunk, hogy 3 különböző karakteres verzió van, 3 különböző rajzoló stábbal, fél éven belül! Ma már fű-fa-virág Barbie-filmet gyárt!

A Barbie: Dreamtopia júniusban jött ki tévére, hozzánk nemrég ért el, Minimax adja, a hétvégén is pont belefutottam. Lányaim nézték, én nem voltam hajlandó.

Álomkirályság egy új, varázslatos világ, amely Chelsea-nek, Barbie legkisebb húgának képzeletében él. Csatlakozz Barbie-hoz, hogy együtt úszhass te is a gyönyörű sellőkkel a szivárvány folyókban, vagy tündérkékkel repülhess a vattacukorfelhőkön keresztül.

 

Ezek után októberben DVD-n és Blu-Ray-n megjelent A Barbie és húgai: Az elveszett kutyusok. Egy újabb kiskutyás kalandja a testvéreknek.
Megnéztem, illetve végigszenvedtem a lányimmal. Persze nekik tetszett. Csak én akadtam ki. Komolyan, itt aztán sikerül hozni a “tipikus szőke” sztereotípiát! Az verte ki végleg a biztosítékot nálam, mikor Barbie a lakóbusszal vagy 10 Y alatt fordul meg egy kanyonban és ezt így le is rajzolják! Egyszerűen bárgyú. Az óriás uszkárt pedig nem tudom, hogy ki szinkronizálta, de hogy nem mondta neki senki, hogy ez így borzalmas… főleg a végén a táncos versenynél… Ha nem nézek a tévére éppen, hanem csak hallgatom, isten bizony nem gyerekfilm jut eszembe róla!

Miután a lányok és kutyusaik megérkeznek Chelsea táncversenyére egy paradicsomi szigetre, úgy döntenek, hogy megnézik a közelben megrendezett lovacskás táncfesztivált. Ám amikor kedvenc kis szőrmókjaik eltűnnek, a tesóknak kell megkeresniük őket Chelsea táncversenye előtt. Miközben a kutyusok saját kalandra indulnak, a lányoknak minden képzelőerejükre szükségük lesz, hogy egy farkincányi idő alatt megtalálják a kutyuspajtijaikat.

 

November 10-től pedig a mozikban nálunk is a Barbie: Csillagok között. Előre látom sanyarú sorsomat, hogy a hétvégén moziba kell vinnem a lányaimat.

Barbie kozmikus hercegnő, aki magasan száll légdeszkáján egy távoli galaxisban, imádnivaló és elkötelezett segítőjével, Popcornnal.
Egy nap azonban minden megváltozik, amikor a ragyogó csillagok elhalványulnak és táncuk lelassul az égen.
Barbie egy csodálatos új bolygóra utazik, hogy csatlakozzon a csillagmentő küldetéshez. Összefog tehetséges új barátnőivel, hogy megmentsék a galaxist ebben az izgalmas légdeszkás kalandban.
Ha a a szívére hallgat és számíthat a barátai segítségére, Barbie lehet az a vezér, akire az egész univerzum régóta vár!

 

És hogy mindez miért is támadás ellenünk karácsonyra? Azon túl, hogy vehetjük a DVD-t, a mozijegyet és a popcorn-t? Hát mert természetesen a Mattel piacra dobta mindegyik babát és kellékeit játékként!

barbie_szivarvanyhercegno_hintovalLéteznek a sima babák is, de ugye miért is elégednénk meg velük, mikor nagyobbról is álmodhatunk?
Lássuk csak, itt van a Szivárványhercegnő a hintójával a Dreamtopia-hoz. Az ára 19.000,- Ft körül mozog.

 

puppy_chase_ultimate_mobile_14Aztán jön a következő szett, mert persze hogy megvehetjük azt a lakóbuszt, amivel a lányok utazgattak az Elveszett kutyusos kalandban! Ennek az ára is 19.000-20.000,- Ft körül mozog.

 

barbie-tancolo-lovacskaval-jatekszettPersze a lányaim lóbolondok és ha valamit lóval lehet kapni, akkor inkább arra szavaznak. Naná, hogy a filmen szereplő ló is kapható Barbie babával! Ja és persze a ló táncol! 3 dal, 3 tánc! Potom 21.000,- Ft-ért már a miénk is lehet!

 

 

Abarbie-csillagok-kozott-barbie-taviranyitos-lebego-deszkan-2 végére még egy 29.000,- Ft-os játék, mert hát a Csillagok között sem maradhat le, de ez nem akármilyen Barbie ám, hanem repül! Távirányíthatós légdeszkán!

 

 

Kedves Szülőtársaim! Karácsonyra tehát vagy beadjuk a derekunkat vagy erősek maradunk és nemet mondunk bármi ilyesmi kívánságnak, pedig a csapból is ezek a játékok fognak folyni (már kezdődik…). Mert a gyerekeink tudnak ám “könyörgő kutyiszemmel” nézni, mert ezt is eltanulják a meséből. Rajtam próbálkoznak az ilyen nézéssel, de kemény vagyok! 🙂 (És szerencsére simán lecserélik a kívánságot egy Lego készletre, mert azzal mindenki együtt játszik, a Barbie babával pedig 25 éve nem vagyok hajlandó. 🙂 )

konyorgo_kutya

Ráadásként egy utolsó videó, ami némelyik Barbie mesénél még mindig sokkal jobb szerintem, pedig így 19 év távlatából ez is elég siralmas. Mekkora sláger volt ez akkor! 🙂