Egy kis Halloween

Mint sok más angolszász szokás, a Halloween is egyre jobban elterjed itthon is.

Idén mi is kicsit belelendültünk és dekorációt is csináltunk, valamint bulit is szerveztünk a gyerekeknek.

A dekorációhoz én a kávéivással vettem ki a részem, hogy legyen alapanyaga barátnőmnek. 🙂 Ő pedig a Kifli és levendula blogon látott ötletet és az üres kapszulákat felhasználva megcsinálta a Halloween figurákat, amik nagyon szuperül sikerültek. Készült még kis cserépboszikkal is.
A kapszulákból lett még macskás fülbevaló is.

Egy másik barátnőm a konzervdobozok perfekt újrafelhasználója. Most gyönyörű keresztszemes hímzéssel és szép anyagokkal díszített szellem és denevérmintás tartókkal lepte meg lányaimat.

A tökfaragás idén elmaradt, helyette mini dísztökök lettek kifestve és hogy a mécsesnek is legyen helye, só-liszt gyurmából készült tök. Egy lufit kell hozzá felfújni és köré rakni a gyurmát. Sajnos a lufi a sütőben való szárítás közben megadta magát még azelőtt, hogy teljes legyen a siker, így kissé totyakos tök lett belőle. 🙂

Péntek este bulit tartottunk az iskolásainknak és a tesóknak. Sok-sok szuper és ijesztő jelmez született. Nasit is csináltunk a Halloween jegyében, nem maradhatott el a mandulás banyaujj, én pedig megpróbáltam a kekszgolyót feldobni és sütőtöknek maszkíroztam fondant segítségével. (Ezt kicsit még gyakorolnom kell, mert megrepedt a máz, legközelebb jobb lesz! 🙂 ).
Játékoknak az alábbiakat találtuk ki:

 • Fánkevés, természetesen kéz nélkül, a zsinórra felakasztott fánkokat.
 • Múmiakészítés WC papír segítségével. Egy valaki beáldozza magát, hogy tekerhetik, a többiek pedig minél gyorsabban próbálják bokától-fejbúbig betekerni.
 • Papír denevért szívószállal szívva fent tartani és egy meghatározott hosszt megtenni vele.
 • Lufi egyensúlyozása orron egy adott távon. (hajhoz dörzsölve jól tapadt 😉 )
 • Mi van a zsákban? Fekete zsákba mindenféle undi játékot raktunk, csontvázat, gumipókot, ami még rezgett is, rezgő csótányt, fagyasztott gumikesztyűkezet. Ki mer belenyúlni a zsákba és tapogatással meg tudja-e állapítani, hogy mit fog éppen?

Természetesen a csokigyűjtés sem maradt el, házról-házra jártak a vállalkozó szellemű szülőknél és zengett a “Csokit vagy csalunk!”. 🙂

 

This slideshow requires JavaScript.

Eljött a 2017-es Halloween is, idén is készültünk a sulisoknak bulival.

Az idei feladatok:

 • Sorban leülni és egymás fülébes súgni azt a részmisztő mondtatot, amit az első elindít. 20 emberrel a végére már eléggé más értelmet nyer a mondat. 🙂
 • Halloween activity. Az ünnephez tartozó szavakat lerajzolni vagy elmutogatni. A gyerekek korától és ügyességétől függően lehetnek ezek a szavak:
  pókháló, madárijesztő, fejnélküli lovas, halott menyasszony, kalózszellem, szellem, kísértet, temető, kripta, csoki, koporsó, múmia, boszorkány, sontváz, töklámpás, pók, denevér, nyalóka, boszi kalap, sírkő, akasztófa, mumus, vámpír, zombi, vérfarkas, szellemkastély, fokhagyma, fekete macska, vámpírfog, boszorkányorr
 • Következő körben ugyanezekkel a szavakkal (5-5 db-ot húznak a csapatok + Halloween) verset, rigmust írni.
 • Kalózt (vagy bármely rémisztő figurát) darabjaira vágni, mágnest ragasztani a hátuljára és mágnestáblán egyvalakinek úgy összerakni bekötött szemmel, hogy a többiek szóban irányítják. Külön vicces ilyenkor azt figyelni, hogy a bekötött szemű társuk mögött kiabálnak a többiek, hogy “arra-arra” 😀 .

Az idei dekorok, kiegészítők, a gyerekek munkái (magunknak ledes kitűzőt vettünk tököt, szellemet, vámpírt):

This slideshow requires JavaScript.