Macaron Nap 2017 – A macaron ünnepe

Tényleg lassan mindennek van már világnapja, ma éppen a macaronnak.

Mi is az a Macaron Nap?

A Macaron Nap rendezvény a macaron ünnepe. Magyarországon 2012-ben rendezték meg először, akkor nagy meglepetésre több ezren gyűltek össze, hogy az ország legnevesebb cukrászdáinak macaron kínálatát megkóstolják. Ezután futótűz sebességgel terjedt el a macaron hazánkban, olyannyira, hogy a következő évben, 2013-ban már sokkal nagyobb helyszínen, még nagyobb látogatószámmal tartották meg a rendezvényt. Tavaly már ötödik évfordulóját ünnepelte a magyar Macaron Nap.

Párizsban 2005-ben tartották meg először Jour du Macaron néven, New Yorkban egy évvel később tartották az első Macaron Day-t. Ezen a napon a legjobb cukrászdák bemutatták macaronjaikat, ingyen macaront kínáltak a vendégeknek, és az egész napos bevételt pedig felajánlották egy szervezetnek, amely valamilyen jótékonysági ügyet támogatott. New Yorkban ez már sokadik éve a City Harvest éhezés elleni szervezet, Párizsban tavaly a Vaincre la Mucoviscidose szervezet kapta a macaronokból befolyó összeg jelentős részét.

(Forrás: macaronnap.hu, kép: Pixabay)

Bevallom, a macaron nem tartozik a kedvenc süteményeim közé, sütni sem próbáltam még sosem. Most gondoltam, hogy ha nem is sütök, de nektek keresek egyet. Rengeteg szakácskönyvem van itthon, még kifejezetten francia süteményes könyvem is, de meglepő módon egyikben sem találtam macaron receptet. Így az internetről kerestem nektek két receptet, amik nekem tetszettek.

Itt egy málnás magyarul, ez pedig egy csokis receptje videóban, angolul: