Ahol feltöltődtünk: Ambient Hotel, Sikonda

Már jó pár helyen megfordultunk, de kevés olyan szálloda van Magyarországon, amire azt tudom mondani, hogy mindennel meg voltam elégedve és bármikor visszamennék. Az Ambient az egyik ilyen.

Eléggé kukacoskodók tudunk lenni, nehéz megfelelnie egy szállodának nálunk. Van, hogy három generáció megy egyszerre, így az igények is különbözőek.
Egyszer már voltunk, akkor “nagyis” nyaralás keretében a gyerekekkel, másodszorra csak kettesben férjemmel, Valentin napi hétvégén.
Már először is nagyon jól éreztük magunkat, egy-két hiányosságot leszámítva (sószoba eléggé le volt amortizálódva, külön gyerekjátszó szoba pedig nem volt, csak a hallban kirakva játékok) viszont nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Animátori foglalkozás volt a gyerkőcöknek, ők pedig ezt nagyon élvezték. A rossz idő miatt kinti programot nem tudtunk tervezni, így viszont délelőtt és délután is volt elfoglaltság, nem csak a pancsolás. Készült papírsárkány, kézfestéssel pillangó is a hatalmas festményre vagy éppen akvárium.

Az Ambient 2014 tavaszán nyitott újra az Accent Hotels szállodalánc tagjaként, Magyarország első illathoteljeként. Az illatos szobákban a levendula, a vanília, a menta vagy a mandula éppen úgy felfedezhető a fürdőszobai bekészítésekben, mint a belsőépítészeti motívumokban. Ezekről érdemben nem tudok nyilatkozni sajnos, mert mi a sima “levegő” szobában voltunk mindkétszer, mert az illatszobák felárasak.

Nagyon tetszett, hogy az előző ottlétünkhöz képest újítottak, fejlesztettek, nem sajnálták a pénzt rá (sok szállodán csak a romlást látjuk az évek alatt). A sószoba teljesen megújult, csempézett, sótéglás falak lettek a korábbi már málladozó festett fal helyett.

A pihenőszobába a vízágyak fölé baldachin került és itt is a levendula lett a domináns, nekem nagyon tetszett ez az újítás.
A gyerekek a medencéjük mellé külön játszósarkot kaptak biztonságos műanyag játékokkal, a nagyobbak pedig ping-pong asztalt.

Az is külön tetszett, hogy az Igazgató jelenléte látható volt, mindent a felügyelete alatt tartott, nem kihívóan, hanem tartózkodóan, de mégis ott volt. Hol a hallban, hol a wellness részlegen tűnt fel vagy este a vacsoránál, de még be is segített a pincéreknek és le is szedte a piszkos tányérokat, ha éppen arra volt szükség.

Az étkeztetés tökéletes! Nincs torlódás, folyamatosan szedik a tányérokat, terítik az asztalokat, a személyzet kedves, figyelmes.
Az ételek fantasztikusak, a séf szuper! Minden este hatalmas, bőséges előételes tál volt, kétfajta leves és négyfajta főfogás, egy meleg desszert és 3 fajta krémes sütemény. (Nyáron, ha sok a gyerkőc, akkor nekik még külön kétféle étel.)
A péntek esti menüt, amit végigkóstoltam feljegyeztem direkt:
Előétel:  lazac salátaágyon, körözöttel töltött, füstöltsajt-tekercs aszalt sárgabarackkal, illetve fetával és olivával töltött jércemell tekercs, mozarellagolyó bazsalikommal és olivával;
Leves: brokkolikrém leves füstöltsajt kockákkal;
Főétel: rántott csirkemell nekem salátával, különben kipukkadtam volna (krumplipürét ajánlottak hozzá egyébként), cápaharcsafilé fenyérfűmártásban, pestos szélesmetélt;
Desszert: aranygaluska vaníliasodóval.

A wellness részleg tágas, hiába voltak sokan a szállodában, bőven elfért mindenki, nem volt tumultus a medencékben, nyugágy is bőven akadt mindenkinek. 4 medence van, 1 mellkasig érő úszómedence, ezzel összeköttetésben van az élménymedence masszírozósugarakkal. Egy külön medence van melegebb vízzel és bugyogókkal ücsörgésre, pihenésre, valamint van egy kis gyerekmedence külön elszeparált.
Most minden Valentin napi díszítést kapott és szombat este fél 10-től fél 1-ig zenés, gyertyafényes éjszakai fürdőzésre is volt lehetőség.
A pihentető hétvége lezárása képpen beneveztem magam egy 50 perces teljes test masszázsra (2000,- Ft-os kupont kaptunk ajándékba a csomag mellé), ami szintén nagyon szuper volt és felfrissített.

Egy szó, mint száz, biztosan visszatérünk még ide, legközelebb a gyerekekkel, hogy ők is felfedezhessék maguknak az újításokat.

A szálloda honlapja:
http://www.ambienthotel.hu

This slideshow requires JavaScript.

Harmadik felvonás, 2019. június.

Ismét eljutottunk ide, most egy másik családdal együtt. Bevallom, kicsit izgultam, hogy ők is mit fognak szólni hozzá, 3 éve nem voltunk, vajon nem romlott-e színvonal. Abszolút alaptalan volt a félelmem! A szálloda és az egész személyzet kiválóra vizsgázott ismét!
Minden tiszta, mindenre figyelnek, mindenki kedves, figyelmes, a szálloda ismét fejlődik (most éppen a snack bár felújításának utolsó simításai zajlottak, gyanítom mára már üzemelt is). A legkisebbik gyerek extrém gluténérzékenységére is rendkívül odafigyeltek, a séf személyesen hozta minden vacsoránál külön számára a főfogást és a desszertet, valamint elmagyarázta, hogy a kint lévőkből mi az, amit lehet ennie.
Az ételek is kiválóak voltak ismét, még úgy is, hogy volt, ami esetleg 1-1 embernek nem ízlett, de hát nem lehet mindenki szája íze szerint főzni. Az biztos, hogy éhen nem maradt senki, sőt! Külön szuper volt, hogy 1-1 este volt a gyerekeknek disco, így a szülők még fél órát tudtak  nyugodtan ülni az asztalnál és meginni az italukat. Igazán lehetne ez minden nap, mert ez nagyon jó találmány (Bikalon Puchner-ben van is minden reggel és este foglalkozás a gyerekeknek, hogy a szülők még tudják élvezni az étkezést).
Szóval köszönet ismét mindenért! 10 pontos szálloda még mindig!