Csipkerózsika kastélya Lillafüreden – Hunguest Hotel Palota

Régi vágyam volt eljutni ebbe a szállodába, szerencsére tavaly sikerült.

Szilveszterkor is jártunk már erre kirándulni és megkapott a téli táj és a befagyott vízesés látványa. A mínuszok akkor gyorsan visszakergettek az autóba minket, nem néztünk körül a szállodánál. Megfogadtam, hogy ha jobb idő lesz, feltétlenül visszajövünk ide, mert annyi a látnivaló és olyan gyönyörű a környék.

A szálloda látványa már a megérkezés percei előtt magával ragadja az embert, mikor az autóúton kanyarogva egyszer csak előtűnnek a kastély tornyai a távolban.

Belül is az elegancia fogad, gyönyörű faragott bútorokkal és stukkókkal. A 3. emeleten kaptunk két szobát, az egyiket kérésünkre átcserélték erkélyesre, azt előre nem egyeztettük. Bevallom eszembe sem jutott, hogy nem minden szoba erkélyes egy 4 csillagos szállodában, de rögtön megoldották a problémát.

A szobánkhoz felérve kisebb szívbaj fogott el, hogy a lift mellettit kaptuk közvetlenül, de hatalmas meglepetésemre egyetlen egyszer hallottam a lift hangját egyik hajnalban csak, mikor teljes csönd volt az épületben.

A szobák elég tágasak, a pótágyat kihúzva is még tudtunk közlekedni és bőven elfértünk. A kilátás a kert felé is gyönyörű, jól esik kint ücsörögni és ejtőzni az erkélyen.

Az egyetlen furcsaság a szobában a fürdő volt, ami zuhanyzós és a falból volt leválasztva és kicsempzve, nem pedig külön zuhanytálca. A villany, ami a fürdőszoba közepén volt, így nem világított be eléggé a zuhany ajtaján, fürdeni félhomályban lehetett csak.

Hotel-Palota-fürdőA wellness rész első felében egy úszómedence van, ami hidegebb és mélyebb. Van még egy kicsi és nagyon meleg, ami régen valószínű a jakuzzi volt, a fúvókákból ítélve, de itt nem indítottak el semmi vízsugarat. Sajnos ez azért gyerekmedencének nagyon meleg, 35 fokos volt, ha jól emlékszem, pedig mélységben megfelelő lenne. A középső részen vannak a szaunák és a pihenőtér, a hátsó teremben pedig az élménymedencék. Ez többféle bugyogóval, masszírozó elemmel felszerelt és a víz hőmérséklete is ideális. Itt alakítottak ki csendes wellness részt is, ami azt jelenti hogy gyerkőcök reggel és este 7-9 között nem tartózkodhatnak idebent, így nem zavarhatják a felnőttek pihenőidejét.

Utoljára hagytam a gasztronomiát, ami a legjobb volt az egész pihenésben.

hunguest-hotel-palota-ebedloNem emlékszem, hogy voltunk-e már ilyen szállodában, ahol ennyire sokféle és remek étel közül lehetett volna választani. 3-4 fajta leves mindig, 6-7 féle főétel, 3-4 féle desszert, sőt, egyik este még fagylalt is. Gyümölcsök, sajtok, saláták. Éhen nem maradt senki, sőt, bőven plussz kilókkal távozhattunk a 4. nap végére. Aki akarta, az kint a teraszon, a látványban gyönyörködve fogyaszthatta el a vacsorát.
Reggelinél szintén hatalmas a választék, hideg-meleg ételek és a szokásos üdítő automata mellett mindig volt 2 fajta frissen facsart, rostos gyümölcslé is.
Az esténként elklimpírozó bácsitól szívesen eltekintettem volna, viszont a reggelinél teljesen megdöbbenésemre szintén élőzene volt, halk gitármuzsikával szórakoztatott minket egy nagyon tehetséges z_MG_3859enész, na őt nagyon szívesen hallgattam.

A tapasztalataimat összegezve a hely gyönyörű, a személyzet figyelmes, az ételek fantasztikusak. Rengeteg kirándulási és programlehetőség van a környéken. Aktív kikapcsolódásra nagyon ajánlom! Lehet menni kisvasutazni, vadasparkozni, de mióta ott jártunk, megnyílt a Libegőpark és a Sport- és Kalandpark is, amiket muszáj lesz legközelebb kipróbálnunk!

Egyetlen dolog, hogy nem épp gyerekbarát szálloda, gyerekpancsoló nincs, benti játszótér nincs, csak kinti. Etetőszék van, de ülésemelelő nincs (de kérésre párnákat azonnal hoztak). Természetesen kisgyerekkel is élvezhető a pihenés, de egyételműen itt inkább a felnőttek kikapcsolódása a fő cél. Ilyennek is kell lennie, nem csak a gyerekeseké a világ, ezt pedig mi is megértjük.

Mindenképpen visszamegyünk máskor is, gyerekkel és gyerekek nélkül is, amikor szabadon élvezhetjük a tavon lenyugvó nap fényét egy pohár bor és a jó ételek mellett az étterem erkélyéről.

9.6

Tisztaság

10.0/10

Wellness

9.0/10

Étterem

10.0/10

Személyzet

10.0/10

Ár-érték arány

9.0/10