Szabadítsunk királylányt! – Szabadulószoba ijesztgetés nélkül

Gomba módra szaporodnak a különféle szabadulós játékok: szobák, pincék, garzonok. Nem meglepő talán, de ez is magyar találmány, ami már Európában is hódít.

Alapvetően sokkal az a bajom, hogy pszichésen is akarnak hatni az emberre, sötét bunker, világítás nélküli szoba, bűntett helyszíne, ahonnan ki kell jutnod. Ezeket nem szeretem, nincs is kedvem kipróbálni, mert én nem szeretek félni!

Van azonban egy hely, ami abszolút nem erről szól, hanem a jó szórakozásról, a csapatépítés lehetőségéről, ahová a barátaiddal, kollégáiddal ugyanúgy elmehetsz, mint a család aprajával-nagyjával, mert 9-99 éves korig ajánlják a készítők.
Ez a hely a Sweet Escape Budapesten.

sweetKét évvel ezelőtt kezdtük mi is az első szobájukban, ahol csúfosan megbuktunk, nem tudtunk kijutni. Ami egyébként nem meglepő, a szobákból a kijutási arány 18-24% csak, mert mit érne az egész, ha túl könnyű lenne a feladat?
Ők is terjeszkedtek, mi is fejlődtünk, az utolsó, 4. szobájukat is kipróbáltuk, a Bűvös Tornyot. Színtiszta logikára épül az egész, 2-6 fős csoportoknak találták ki (mi 6-7 fővel szoktunk menni és csak csajok) és őszintén, 6 fő szerintem kell hozzá, mert így van igazi csapatmunka, igazi „brainstorming” és így van esély a kijutásra.

sweet2Nincs ijesztgetés, nincs sötétített szoba, nincs félelmetes aláfestő zene. Keresel, kutatsz, gondolkozol, agyalsz ezerrel, hogy vajon az a kép és forma hová illik? Mivel nyitod ki azt a szekrényt, mi a kombinációja annak a 8 világító lednek és mire valók? Hogyan jön ki ebből a feliratból, vagy egy rakás kockából az a négy szám, ami a lakatot nyitja és kiad egy újabb feladatot, vagy egy fadarabot, amit aztán fogalmad sincs, hogy hová tegyél és mire jó?
Nem mondom el a megoldásokat, ezt mindenkinek ki kell próbálnia!

Mi már profiknak mondhatjuk magunkat, mert az első szoba sikertelensége után a másik három szobából a kiszabott 1 órás időkereten belül mindig kijöttünk, igaz a felkínált segítségeket felhasználtuk.

Jelenleg 4 szoba közül lehet választani, ezeknek mindnek megvan a háttértörténete:

Sweet Escape: A cél egy titkos csokirecept felkutatása.
Mézeskalácsház: A gonosz boszi fogságából kell kimenekülni.
Cowboy szoba: Vissza kell szerezni a banditáktól az elrabolt dollárokat. Minél hamarabb oldjátok meg a feladatokat, annál több pénzt „kaptok vissza”!
Bűvös Torony: Szabadítsátok ki az elrabolt királylányt!

Az első három szoba 2 részből áll (két szobából), a feladatok megoldásával át kell jutni a belső szobába, ahol újabb feladatokat megoldva ki kell jutni a szobából.

Hogy melyik volt a legjobb? Erre nem tudtunk válaszolni ma sem, mindenkinek más és más szoba, más és más feladat tetszett.

A szabadulós élményt lehet fokozni, állófogadással, szülinapi partyval, vannak akciók, játékok, csomagok, kedvezmények (pl. diákoknak 20%), csak ki kell választanotok a számotokra legmegfelelőbbet.

További információt itt találtok:

http://www.szabaduloszoba.hu/

Kalandra fel!

UPDATE 2016. november:

Vasárnap ismét teszteltem. Így több évvel a legelső szoba után újra átélhettem a Sweet Escape izgalmait. Még mindig nagyon jó, így másodszori játékra is és most már elmondhatom, hogy innen is kijutottam. Valamint tényleg gyerekek is simán játszhatják, 8-9 évesek kísérőjeként csak terelgetni kellett őket, de simán rájönnek a feladatmegoldásokra.

A Szabaduló Szoba új helyen vár mindenkit, a IX. kerület Ernő u. 36. szám alatt, sokkal jobb pincehelyiségben.