Őszi szünet ON

Egy-két ötlet az őszi szünetre. Így fog nálunk telni. Unatkozni biztos nem fogunk!

Ma végre megnéztük a Lego Ninjago-t, mivel Moziünnep volt 4 napig a Lurdyban, így 790-ért mozizhattunk. Őszinte leszek, nem ájultam el tőle (szerintem eddig a Lego Movie volt a legjobb), de lehet csak az volt a baj, hogy ez inkább fiús film. Persze voltak jó poénok és igazán örültem, hogy Jackie Chan-t kérték meg Wu mesternek, sőt az ő tanítványainak mozdulatai alapján készítették a filmet.

Hétfőre Minipoliszt terveztünk, mert most az őszi szünetre való tekintettel egész héten nyitva vannak. Külön Halloween estére is terveznek bulit, ha esetleg akkor mennétek.

Kedden itthoni móka. Délelőtt lakás díszítés Halloween-ra, ebéd rémisztő tészta, délután sütisütés, este házimozi pattogatott kukoricával és Casperrel.

Szerdán temetőjárás. Vigyázzunk az értékeinkre is, de pláne a gyerekeinkre! Egy másodperc alatt megvan a baj! Sajnos már tegnap találkoztam olyan pici lánnyal, aki közelről megszemlélte a mécsest és megégette a száját, orrát. 🙁 Nem csak a gyerekek miatt, hanem azért is, mert szeles időben is ég, vettem ledes mécseseket, Aldiban 390,- Ft a 4 kicsi vagy a 2 nagy.

Bár mi csütörtökre tervezzük a Tropicariumot, de ha kedden mennétek, akkor aki Halloween jelmezben érkezik vagy faragott tökkel és 14 éven aluli, ingyen mehet be. 🙂

Pénteken a Mezőgazdasági Múzeumba vesszük az irányt, ahol még jövő héten megcsinálhatjuk a mostani kincskereső játékot, ami most a Jégtorony titka nevet viseli.

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli sarkvidéki tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kincskereső kaland részesei lehetnek.
Fagyos fuvallat ostromolja a Jégtorony zordon falait, didergő csúcsa kék ködfelhőbe vész. Roppant jégtábla koccan, marcona hótigris fürkészi a hófödte tájat éberen. Borzong a szikrázó láthatár, fényes zsákmányát őrzi a jég, a fürge szánkó halk suhanással célba ér.
Vajon mit rejt az ismeretlen jégvilág? Csalóka káprázat vagy ősi kincs vár az út végén? Aki velünk tart, felfedezheti a Jég és Fagy titokzatos birodalmát, de vigyázat, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

Pénteken és szombaton ünnepelnek az IKEA-k, illetve az IKEA FAMILY program. Ezen alkalomból gyerekeknek és felnőtteknek is szerveznek programokat, mi is megyünk begyűjteni a Petákjainkat majd. 🙂

Vasárnap 5. Ország Játéka Játszónapra megyünk az Akváriumba. Ez az idei lesz a harmadik (a tavalyiról itt írtam), amire megyünk. Most sajnos nem a Gellért szállóban tartják, nem forró kakaó mellől nézhetjük a Dunát és ráadásul nem ingyenes a rendezvény, de remélem megéri a belépő majd az árát.
Több ezer nm-en játszóházzal várnak bennünket, hogy kipróbálhassuk az összes versenybe nevezett játékot. Fellép az ALMAZENEKAR, az ESZTERLÁNC MESEZENKAR, lesznek kézműves foglalkozások, a legújabb társasjátékok, építőjátékok, Lego, fejlesztő játékok, ügyességi játékok és egy igazi autót is kiszínezünk.