Ahová soha többet: Platán étterem – Balatonföldvár

Nyáron nagyot csalódtam a balatonföldvári Platán étteremben, most kaptak egy második esélyt. Sikerült belebukni újra a kihívásba. 🙁

2 éve ősszel jártunk arra hosszú idő után, még a régi, retró étterembelső volt. Az étellel és kiszolgálással nem volt bajunk, pedig sok vendég volt.
Aztán jött az átalakítás, így tavaly télen a Manna Mia volt nyitva, de Platános étlappal, mert ugye egy cég. Négy-öt alkalommal biztos voltunk a tél során, soha semmi bajunk nem volt, finomakat ettünk, jó volt a kiszolgálás. Télen nem voltak olyan nagyon sokan, bírták a tempót. Vasárnaponként húsleves, rántott hús, köret, uborka volt a menü 750,- Ft-ért, mondtam, hogy ennyiért nem állok neki főzni.

Mikor újranyitott a Platán étterem, elmentünk családilag megszemlélni az új étterembelsőt. A berendezés vintage akar lenni, de kicsit eklektikusra sikeredett, olyan szedett-vedett. Jópofa ötlet, hogy régi varrógéppedál az asztalok egy részének az alja, de utána van még 2-3 másikféle asztal. Úgy néz ki az egész, mintha kimentek volna a hétvégi zsibvásárba és összevásároltak volna mindent a bolhapiacon.
Az ebéd viszont finom volt, lányok is jól elvoltak az újonnan kialakított gyerekjátszó sarokban.

Nyáron elvittem anyut is, mondom megmutatom, hogy hová járunk itt a központban ebédelni, mentünk kilátózni, hát akkor együnk ott. Hát, katasztrófálisra sikeredett.
Már abból gondolhattam volna, hogy nem lesznek a toppon, hogy nem volt szinte szabad asztal. Más étteremben sem egyébként, mert csúcsidő volt.
A gyereknek szánt húsleves savanyú volt és még képes volt a pincér megkérdezni, hogy kicserélje-e? Mondom még egy ilyenre? Isten ments! A szelet húsokat, amiket kértem, sikerült túlsütni, kiszárítani. Nekem volt ciki az egész. 🙁
Barátnőmnek mikor meséltem, ő mondta, hogy ők csak “kis büdös”-nek hívják, oda aztán nem mennek.

Mivel ismét téli szezon van, Balatonföldváron nemigen van más lehetőség ebédelni hétvégén. Férjemmel beültünk hát, kaptak egy újabb esélyt, kijavítani a nyári csorbát. Szerintem nem kértünk sokat, mégsem sikerült átmenni a léc fölött.

Értem én, ebédidő volt fél 2-kor, sokan is voltak, de nem volt telt ház, két pincér sürgött-forgott. Azt nem mondom, hogy unatkoztak, de azért bírniuk kellett volna az ekkora tempót. Szombat volt, így a szárnyas ételek voltak féláron.
1-1 levest és 1-1 főételt kértünk. A leves még jó volt, Camambert-rel és aszalt szilvával töltött csirkemellet kértem második fogásnak. Na, ezt nem sikerült megoldani. Az adag hatalmas volt, vagy két adag sült krumpli volt legalább a tányéron, de még szerencsémre, hogy azt tudtam enni. Ugyanis a fele csirkét már megettem, mikor a vastagabb részhez értem, ott vettem észre, hogy az már nem sült át a sajt miatt, így belül kicsit nyers maradt. A pincér szánta-bánta, mikor reklamáltam, mondta, hogy megcsinálják újra. Mondom kösz nem. Akkor hoz egy ingyen sütit. Azt sem kértem ezek után. Akkor ad kedvezményt a kaja árából. No comment… kaptunk is kb még 15%-ot, de szerintem simán azt kellett volna mondani, hogy azt akkor nem kell kifizetnem, konkrétan a fele kaját ott kellett hagynom!

Olyan bakik a félig nyers kaja mellett már elvesztek (amire egyébként baromi sokat vártunk), hogy az egyik adag üdítőnket elfelejtette a pincér, csak mikor hozta a kaját, jutott szerintünk eszébe, mert rögtön mondta, hogy azonnal hozza (kb. 15 perccel előtte kértük). A számlára is vártunk minimum ennyit, és csak miután a másik pincérnek szóltunk, hogy na most már tényleg fizetnénk, ő hozta ki. Már ezek miatt is elmenne az ember kedve attól, hogy ide még egyszer betérjen, de az ételes fiaskó teljesen kiverte nálam a biztosítékot, pláne így második alkalommal!

Még szerencse, hogy barátnőmékhez mentünk látogatóba, kértem tőle valamit, amivel fertőtleníthetem a gyomrom. Bár nem szoktam napközben csak így rövidezni, de egy pohár jóféle erdélyi likőr helyrerázta a gyomromat.

Nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk, de nem teszem ki magamat, vagy a családomat még egyszer a rossz ételnek, a pénztárcánkról nem is beszélve! Pedig nagyon jó helyen vannak, de kénytelenek vagyunk télire más helyet keresni a környéken.